Brukere av Deichman på Stovner.
Brukere av Deichman på Stovner.

Nesten alle liker Deichman godt

9 av 10 i Oslo liker Deichman «godt». I en ny undersøkelse er tilfredsheten og kjennskapen til Oslos folkebibliotek høyere enn noen gang.

Publisert

98 prosent av Oslos befolkning sier de kjenner til Deichman. Det er høyere enn Munchmuseet, Nasjonalmuseet, Nasjonalbiblioteket, Operaen, Litteraturhuset og Vigelandparken. Svarene viser at oslofolk over hele byen liker Deichman godt.

6 av 10 liker Deichman "svært godt", 9 av 10 "godt" og kun 1 prosent liker biblioteket "svært dårlig".

– Vi er stolte og ydmyke. Tallene er særdeles gode og bedre enn noen gang. Kvinnene er våre største fans og brukere. Vi ser med glede at unge under 30 år har et godt inntrykk av oss, og vi har hittil i år også rekruttert stadig flere unge og menn som nye, registrerte lånere, sier kommunikasjonsdirektør Jørn Johansen i en pressemelding.

Folk er stolte

69 prosent er "glad" eller "stolt" av Deichmans lokalbiblioteker, 74 prosent mener det samme om Deichman Bjørvika. Besøksviljen har økt siden forrige undersøkelse, som ble gjort et par måneder etter åpningen av det nye hovedbiblioteket i Bjørvika. 43 prosent av befolkningen er "i stor grad" stolt over at Oslo har fått nytt hovedbibliotek.

Kjennskapen til Deichman er noe lavere blant menn og i bydelene som hører til Groruddalen. Generelt er kulturinstitusjonene noe mindre kjent blant befolkningen i nordre Oslo.

Bibliotekene i Groruddalen

Disse tallene gjør meg stolt. Deichman skaper leseglede og tilbyr fantastiske møteplasser. Vi ser at folk som ikke føler det er naturlig å bruke andre tilbud, føler seg velkommen på Deichman. Det er derfor vi har valgt å satse så stort på bibliotek i Oslo. I år kommer jeg med en ny bibliotekplan, og der skal vi særlig se på bibliotekene i Groruddalen, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal.

Undersøkelsen er gjort av Respons Analyse på oppdrag av Deichman/Oslo kommune. Et representativt utvalg på 800 personer er spurt.

Powered by Labrador CMS