Lånetaker på Deichmanske ser på DVD-samlingen. Foto: Christian Clausen
Lånetaker på Deichmanske ser på DVD-samlingen. Foto: Christian Clausen

I morgen er det Nasjonal bibliotekdag. Deichman feirer dobbelt, siden de også har snudd nedgangen i utlån

Lørdag markerer 23 Deichman-biblioteker Nasjonal bibliotekdag. Det gjør de ved å by på en bokanbefalingsmaraton.

Publisert

– Mange vet nok ikke at de kan låne opptil 30 bøker og andre ting av gangen. Vi markerer dagen med at alle våre dyktige ansatte stiller ut 30 anbefalinger hver i våre bibliotek rundt om i Oslo. Det blir en hel liten skog av bokstabler, og de som tar seg tid til å kikke gjennom anbefalingene kan få låne med seg mange fantastiske litteraturperler fra Oslos største bokhylle, sier biblioteksjef Knut Skansen.

Stadig flere låner e-bøker

Fra januar til juli i år lånte Deichman ut til sammen 771 774 bøker. Det er en økning på fire prosent fra samme periode i fjor. Dermed har Oslo-biblioteket snudd en nedadgående trend siden 2014.

E-bøker står for en stor del av økningen.

– I sommer fikk vi gjort 6000 nye e-boktitler tilgjengelige gjennom låneappen eBokBib, og dermed skjøt e-boklånet i været med en økning på 30 prosent, sier Skansen i en pressemelding.

– Motvirker sosial ulikhet

– Bøker og leseglede er så uendelig viktig. Ikke bare for å berike våre indre liv, men også for å bekjempe sosial ulikhet. Vi vet at det å lese kan åpne så mange muligheter for så mange mennesker, og det er virkelig godt å se at Oslo kommunes satsing på bibliotek og bokutlån bærer frukter, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen.

Rina Mariann Hansen og leder for Norsk Bibliotekforening, Mariann Schjeide, feirer Nasjonal bibliotekdag med å besøke Deichman Holmlia på lørdag.

Powered by Labrador CMS