Nå kan du låne over 1000 titler på engelsk på Deichman. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

E-lydbøker til låns på Deichman nå – men kun på engelsk

Alle som har bibliotekkort på Deichman, kan nå låne engelskspråklige e-lydbøker på telefonen. Men skal du låne norske lydbøker, er du fremdeles henvist til CD-formatet.

Publisert

Med appen Libby kan oslofolk med bibliotekkort nå enkelt låne og lytte til lydbøker på engelsk. I appen kan man også låne og lese e-bøker. Over 1000 titler er tilgjengelige, og Oslos folkebibliotek, Deichman, planlegger å kjøpe enda flere.

– Det er gledelig at vi endelig kan tilby folk lydbøker i et format de fleste faktisk kan bruke. Nå håper jeg bare at vi snart kan få på plass en liknende løsning for norskspråklige e-lydbøker, sier Deichmans biblioteksjef, Knut Skansen.

Enkelt og brukervennlig

Libby er tilgjengelig for både Android- og iOS-enheter som iPhone og iPad. I tillegg kan man låne, lese og lytte til bøker på nettstedet: deichman.overdrive.com

Lånetiden er 21 dager. Alt man låner blir automatisk levert tilbake, så ingen trenger å frykte purregebyrer.

– Løsningen er enkel og brukervennlig. Vi tror folk vil sette stor pris på dette tilbudet, spesielt nå som påsken står for døra, sier Skansen i en pressemelding.

Biblioteksjef Knut Skansen beklager at biblioteket ennå ikke låner ut lydbøker på norsk via telefon. Foto: Christian Clausen, Deichman

Bekymret for unge lesere

Biblioteksjefen setter imidlertid lite pris på motviljen han og resten av biblioteknorge opplever fra Den Norske Forleggerforening, som ennå ikke har gått med på å åpne for utlån av norske e-lydbøker på folkebibliotekene.

– Vi er spesielt bekymret for å miste unge lesere som forståelig nok ikke har noe forhold til CD-formatet. Dersom oppvoksende generasjoner skal fortsette å lese norsk, må bøkene være tilgjengelige for dem i det formatet de ønsker. Jeg håper inderlig at forleggerforeningen vil bidra til en løsning her, sier Skansen.

Powered by Labrador CMS