Storhamars Jonas Djupvik Løvlie i duell med hjemmelagets Tobias Lindström under en tidligere eliteseriekamp mellom Vålerenga og Storhamar på Jordal Amfi.

Storhamar slo VIF på Jordal – festet semifinalegrep

Storhamar har på noen få dager snudd dynamikken i kvartfinaleserien mot Vålerenga. Laget har overtaket etter 4-3-seieren torsdag.

Torsdagens bortetriumf legger press på Vålerenga. Den betyr at hovedstadsklubben må vinne i Hamar i en av de neste kampene for å komme à jour. Storhamar leder 2-1 sammenlagt etter tre oppgjør (best av sju).

Målrike perioder

Josh Nicholls og Mikael Zettergren ga Storhamars en to måls ledelse etter første periode, men Mathis Olimb lurte inn 1-2-reduseringen få minutter etter pausen. Det tok ikke langt tid før gjestene igjen økte forspranget.

Mats Larsen Mostue sørget for det. Stillingen sto uendret fram til Sebastian Johansen gjorde 2-3 tidlig i tredje periode. Igjen skulle Storhamar lykkes med å stagge Vålerengas opphentingsjakt da Eirik Salsten la på 4-2.

I sluttsekundene skapte David Booth litt nerve, men Vålerengas redusering kom i seneste laget. Storhamar sto imot og tok en sterk borteseier.