Byrådsleder Raymond Johansen vil overvåke hvor Oslos innbyggere er, og bruke vakter for at folk skal følge kommunens regler i påsken.
Byrådsleder Raymond Johansen vil overvåke hvor Oslos innbyggere er, og bruke vakter for at folk skal følge kommunens regler i påsken.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier Oslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken

— Vi kommer til å ha verktøy hvor det er mulig å monitorere, se når det er mange ute, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Publisert

Oslo kommune vil følge med på hvor i byen folk er i påsken. Folk som oppholder seg på steder med for mange personer, kan få beskjed via SMS om å fjerne seg.

— Vi kommer til å ha verktøy hvor det er mulig å monitorere, se når det er mange ute, og så er vi også nødt til å sette ut vakter som kan påse at folk følger de reglene som er satt, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NRK.

— Kan sikkert virke påtrengende

Kommunen kommer til å både ha egne vakter ute pluss vektere og frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Kommunen kan også overvåke mobiltettheten i et område til enhver tid og sende ut SMS hvis det er nødvendig.

VårtOslo har mandag kveld ikke lykkes med å få svar fra Datatilsynet om Oslo kommunes overvåking av innbyggerne er innenfor retten til et privatliv, og retten til å bestemme over egne personopplysninger.

Overfor NRK bekrefter byrådsleder Raymond Johansen at det kan settes spørsmålstegn ved ovevåkingstiltakene.

— Det kan sikkert virke litt påtrengende for folk å få en SMS hvis de er i et område med veldig mye folk, med anmodning om å kanskje ikke være der, sier Johansen.