Ved Oslo universitetssykehus er arbeidstidsbestemmelsene brutt over 45.000 ganger bare i år, opplyser sykehuset selv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo universitetssykehus delte private opplysninger om 1.000 pasienter

Oslo universitetssykehus lot epostadressen til rundt 1.000 MS-pasienter være synlige da de sendte ut en fellesmail. Datatilsynet er varslet.

Publisert

Sykehuset sendte torsdag ut en mail med oppdaterte råd om koronavaksine til personer med MS. I mailen lot sykehuset epostadressene til 1.000 personer være synlig, melder TV 2.

– Jeg lever godt med sykdommen, men dette oppleves som et brutalt overgrep. For meg er denne diagnosen den mest private delen av meg, sier en kvinne som fikk mailen.

Beklager

Hun tok kontakt med sykehuset, som beklaget. Men et par timer senere sendte de ut en ny mail, der det samme skjedde igjen.

– Nå undersøkes det hva feilen skyldes og det må vi få litt tid på oss til å gjøre. Vedkommende som sendte ut eposten kontaktet umiddelbart sykehusets personvernombud, avdelingsleder, prosjektleder og Sykehuspartner IKT, sier klinikkleder Eva Bjørstad, som gir pasientene en uforbeholden beklagelse.

Datatilsynet er også varslet.

Powered by Labrador CMS