Abdulla Okatan og Christine Nyborg presenterer fiskedisken hos Pipervika seafood. Foto: Anders Høilund
Abdulla Okatan og Christine Nyborg presenterer fiskedisken hos Pipervika seafood. Foto: Anders Høilund

Fisketorget på Rådhusbrygga i trøbbel. Må søke om tillatelse til å drive på nytt

Plan- og bygningsetaten fastslår at Fisketorget i Oslo ikke har tillatelse til å drive den mye omtalte restauranten på rådhusbrygga.

Publisert Sist oppdatert

I fjor sommer åpnet Fisketorget på Rådhusbrygge 4 – like ved Aker Brygge. I etterkant har det vært mye skriverier om virksomheten kan karakteriseres som et fisketorg, eller om det rett og slett er en restaurant med fiskedisk.

Nå har plan og bygg konkludert med at restaurantdrift ikke inngår som en del av tiltaket i rammetillatelsen for Fisketorget, som ble gitt i juni 2016, ifølge Estate nyheter.

For mye restaurant

– Driften må enten endres for å være i tråd med tidligere med gitte tillatelser, alternativt må det sendes inn en søknad om endring, skriver plan- og bygningsetaten til Dark Arkitekter, som er ansvarlig søker for tiltaket på vegne av Fisketorget i Oslo AS.

Etaten understreker at restaurantdrift ikke inngår i reguleringsformålet.

– I en eventuell endringssøknad må dere derfor søke om dispensasjon fra regulerings- og kommuneplanens formål for selve restaurantdriften. Videre anbefaler vi at omfanget av restaurantdrift reduseres til en begrenset andel av arealet, slik at den dominerende funksjonen for bygget blir fisketorg, skriver plan og bygg til arkitektselskapet.

– Vi skjønner tegninga

Partner Gerhard Linder i Dark Arkitekter sier til Estate Nyheter at arealet til servering allerede er minsket.

– Vi skjønner hvor plan og bygg vil hen og ser ikke noen konflikt her. Både vi og driveren er opptatt av at Fisketorget skal drives til det beste for befolkningen. Samtidig er ikke dette et offentlig finansiert bygg, og bevertning har vært en forutsetning i festeavtalen og er en viktig del for at driveren skal kunne overleve, sier Linder til Estate nyheter.