Tabanka Dance Ensemble står bak årets Dansens Dager-dans. Foto: Tale Hendnes
Tabanka Dance Ensemble står bak årets Dansens Dager-dans. Foto: Tale Hendnes

I april skal flere hundre danse denne dansen på Operataket. Lær den her

Fredag 27. april klokken 12.00 vil flere tusen barn og unge over hele landet danse den samme dansen. Anledningen er Dansens Dager 2018.

Publisert

Dansens Dager 2018 går av stabelen i april. For åttende gang har festivalen produsert en egen Dansens Dager-dans med tilhørende instruksjonsfilm.

Tabanka Dance Ensemble bærer den ærefulle tittelen Dansens Dager-ambassadører, og står bak årets koreografi. Tommy Berre har komponert musikken.

Dansens Dager 2018

Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982

Skal feire dans som uttrykksform, løfte frem og synliggjøre dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet

Foregår fra 27. til 29. april

Opp mot 200 dansearrangementer over hele landet

Arrangeres i mer enn 60 land

Arrangeres for 20. gang i Norge

Blanding av afrikansk og karibisk

Dansegruppen har laget en koreografi som er en blanding av afrikansk og karibisk dans. Ambassadørene ønsker å dele sin kjærlighet til dansen, få moderne afrikansk dans ut til flere mennesker og skape entusiasme og glede.

I den tilhørende videoen brytes dansen ned til mindre bestanddeler i et tempo selv de minst rytmisk begavede av oss (kanskje) kan klare å henge med på:

https://youtu.be/jSbLn8ePNqQ

Her finner du all informasjon om dansen

Nasjonal dansefest

Fredag 27. april klokken 12.00 vil flere tusen barn og unge over hele landet danse årets dans som en markering av at Dansens Dager 2018 er i gang. På Operataket i Oslo vil Tabanka Dance Ensemble åpne feiringen sammen med flere hundre andre dansere.

Se også: Her er noe av det som skjedde under Dansens Dager i fjor

Danseinformasjonen er koordinator for arrangementet i Norge. De er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Danseinformasjonen ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til dansekunsten i Norge. Danseinformasjonen har koordinert Dansens Dager siden 2001.

Powered by Labrador CMS