Kampendagene
Mange har funnet veien til Kampen i sommervarmen. Foto: Yasmin Sfrintzeris

Dans, quiz, musikk, teater og latter: Kampendagene fyller 35 år

Hver vår siden 1982 har Kampendagene blitt arrangert utenfor Kampen bydelshus i Nittedalsgata. I år er intet unntak. Mat og underholdning fyller opp store og små.

Kampendagene 2017 er i gang med konserter, ungdomsteater, quiz og «Åpen bakgård». Med 25 grader på gradestokken er Nittedalsgata fylt med mennesker og musikk. Kampens barne- og ungdomsteater fremfører stykket «Skalskalikke», som beskrives som en kaoskrim om smålighet og stjernestatus, i storsalen på bydelshuset.

Kampenprisen til Kampenposten

Driftsleder i Kampen bydelshus, Espen Tverre, ønsker velkommen fra scenen og uttrykker takknemlighet for været, før Kampen Vel deler ut Kampenprisen, som blir tildelt enkeltpersoner eller lag og organisasjoner, som gjennom frivillig arbeid og engasjement over tid har «gjort en vesentlig innsats for Kampen».

Årets vinnere er Kampenposten, som i over 40 år har produsert lokalsaker på Kampen.

Mat- og drikkeservering i gatene

For påfyll av væske, med og uten alkohol, står Lille Kampen og Kampen Bistro klare. Kampen Bistro står også for matserveringen og tilbyr blant annet Strøm Larsens Over Oslo-pølse i gata.

– Vi serverer spesialpølse med kokkenes spesialgarnityr, forklarer krovert i Kampen Bistro, Ann Kristin Møsth Wang. Bistroen serverer også fersk limonade laget på huset.

Wang og resten av bistroen forventer full restaurant.

–  Alle er på jobb. Spesielt etter quizen pleier det å komme mye folk, sier hun.

På menyen står hval til forrett, kveite og porchetta til hovedrett og panna cotta til dessert.

Deltar hvert år

Unni Perraud og Åge Skjellin sitter og nyter solen ved Bunnpris. Begge bor på Kampen og har deltatt på Kampendagene hvert år.

– Det er et veldig koselig arrangement, smiler Perraud. Både hun og Skjellin venter på Kampen Janitsjar

– Det er høydepunktet for meg, sier Åge Skjellin, mens Perraud nikker enig. Kampen Janitsjar kunne dessverre ikke stille til årets arrangement, men det blir andre konserter.

Festen pågå hele helgen med med dans, quiz, musikk, teater og latter. På søndag avslutter Kampen historielag med «Åpen bakgård».

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer