Daniel Braaten hadde det trivelig på banen mot Tromsdalen. Her i kamp med Andreas "Løven" Løvland og målskårer Anders Karlsen

Fra full kontroll til full panikk da Skeid slo Tromsdalen 3-2

Det var lenge en fryd å se Skeid med hovmester Daniel Braaten i spissen mot Tromsdalen. Avslutningen av kampen ble imidlertid alt annet enn god for Skeid og for de trofaste Skeidoksenes helse.

Etter en tett, men sjansefattig innledning på kampen, hvor Tromsdalen lå kompakt i forsvar, fikk Skeid gradvis mer fasong på spillet sitt.

Etter 21 minutter får Daniel Braaten en pasning fra høyreback Matarr Kha. Braaten lar ballen gå helt ned til cornerflagget før han stopper den. Dette ser ut som et merkelig og lite gjennomtenkt valg.

Gikk opp til 3-0 ledelse

Men plutselig setter veteranen fart langs dødlinja mot Tromsdalens mål. Ballen går ut til Felix Anthonessen, som skyter. Keeper er dekket og ballen går i mål. Det er Anthonessens første seriemål for Skeid.

Felix Anthonessen setter ballen i mål til 1-0

Deretter kjørte Skeid kampen. 2-0 kom i det 62. minutt etter en heading fra kaptein Fredrik Berglie. 3-0 kom fire minutter senere etter en glimrende kontring og samarbeid mellom David Hickson, Taofeek Ismaheel og Jonny Buduson. Buduson fikk æren av å sette ballen i mål.

Fysikk mot fart

Tromsdalen som er et fysisk robust lag, og som før kampen ikke hadde sluppet inn mer enn ti mål i seriespillet, ble løpt i fra av kjappe oslogutter.

Daniel Braaten vant og fordelte baller, og riktig trivdes i LSK-hallen denne søndagen. Matarr Kah, som i fjor ikke fikk spille ett eneste minutt viser at han har kvaliteter som fjorårslaget ville dratt nytte av. Han er god foran eget mål, og innleggene hans er ofte utsøkte.

Høyreback Matarr Kah har vokst til å bli en av Skeids viktigste spillere

Ved åtte minutter igjen snur alt. Skeid har gjort en rekke bytter, og helt utypisk kommer en dobbelt keepertabbe fra ellers så stødige Idar Nordby Lysgård. Det står 1-3.

Skeidlaget mister taket på kampen. Borte er rytmen, borte er samspillet. Spillerne virker å løpe rundt som høner i en hønsegård når reven kommer på besøk.

Tromsdalen setter inn 2-3 etter noe som ser ut som en misforståelse i forsvaret. Da har det gått 85 minutter. De siste minuttene, pluss de fire lange minuttene den gode dommeren Satha Sirtharan hadde lagt til, slet enormt på Skeidoksene på tribunen. Men torshovgutta sto stormen av.

— Vil gi flere spillere kamptrening

Skeidtrener Gard Holme kaller det et godt spørsmål når VårtOslo spør om alle byttene i andre omgang var årsaken ti at kampen skiftet fullstendig karakter.

– Alle spillerne som var ute på banen forsvarer sin plass der. Vi har en stor og jamn tropp. Jeg ønsker å gi flest flere spillere kamptrening.

— Skeid 2 spiller i 3.divisjon, som ikke kommer i gang dette året. Vi leder 3-0 og det er ti minutter igjen. Da, om noen gang, må vi tørre å gi spillere kamptid, sier Holme.

Trener Gard Holme hadde noen fæle minutter i LSK-hallen søndag ettermiddag

Skeid-treneren peker imidlertid på at kommunikasjonen på banen ble for dårlig.

— Noen ville fortsette spillet som før, andre ville legge seg lavere på banen. Slik nytter ikke. Det skal vi snakke om i nå, sa han før han forsvant inn til laget i garderoben.

Braaten vil ikke bli trener

— Ja, svarte Daniel Braaten på spørsmål om han trivdes ute på banen i dag.

— Nei, svarte han om han kunne tenke seg å være fotballtrener i framtiden.

Mer meddelsom var imidlertid Braaten da han beskrev årets skeidlag.

— Det er et godt lag. Gutta jobber hardt for å bli bedre. Det er det som må til. Jeg trives veldig godt i Skeid, sa veteran Braaten.

Og la til at hvis han kunne være til inspirasjon for andre å ha det gøy med fotball, så var det flott.

Skeid stilte fra start uten to av sine tre faste på midtbanen. Simen Hestnes er ute med armbrudd, og er ikke tilbake før om fem uker. Midtbanekriger Henning T. Andresen har slitt med en forkjølelse, men kom innpå i kampen mot Tromsdalen.

Til slutt kunne skeidoksene juble med laget. Skeid er nå på fjerdeplass i Post-Nord ligaen

Skeid ligger nå på fjerdeplass på tabellen i Post-Nord ligaen avd. 1. Tre poeng bak neste ukes motstander, Alta. Neste hjemmekamp for Skeid er mot Senja.

Foreløpig er det ingen som kan si sikkert hvor den kampen blir spilt. Kanskje blir hjemmebanen på Nordre Åsen klar, men det tør ingen lenger vedde på.

Skeids lag: Idar Nordby Lysgård - Mats Andersen, Fredrik Berglie (K), Matarr Kha, Keivan Ghaedamini ( Marius Rygel fra 80) - Hassan Yosuf, Felix Anthonessen, Daniel Braaten (Adonai Kidane fra 80) - Johnny Buduson ( Vital Curtis Kaba fra 80) David Hickson (Henning T. Andresen fra 66), Taofeek Ismaheel (Marcus Victorio fra 80)