– Alle som ønsker å stå opp for mangfoldet og kjærligheten er invitert til å bli med. Ta med deg et flagg og vis hvilket samfunn vi ønsker å ha, oppfordrer ny leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.
– Alle som ønsker å stå opp for mangfoldet og kjærligheten er invitert til å bli med. Ta med deg et flagg og vis hvilket samfunn vi ønsker å ha, oppfordrer ny leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.

Endelig! 10. september blir det Pride-marsj

Lørdag 10. september vil det gå et regnbuetog gjennom Oslos gater som ender opp i en solidaritetsmarkering på Kontraskjæret. – Vi inviterer alle som ønsker å vise at kjærligheten vinner – at mangfoldet er en rikdom, sier ny leder i Oslo Pride.

Publisert

Terroren natt til 25. juni der to ble drept og flere skadet førte til at Oslo Pride sin parade ble avlyst.

– Det var mange som hadde gledet seg til å gå i paraden for å feire kjærligheten og mangfoldet vi skal ha i samfunnet, og derfor trist og vondt ikke å få denne muligheten. En parade er viktig, ikke bare for de som går i den, men også fordi den signaliserer at du kan være slik du selv er og elske den du selv ønsker å elske, sier ny Pride-leder, Dan Bjørke.

I etterkant av avlysningen har Oslo Pride vært i dialog med publikum, festivalens frivillige og de skeive organisasjonene. Svært mange har etterlyst en anledning til å finne sammen og ta tilbake synligheten og friheten. Oslo Prides frivillige kaster seg derfor rundt for å arrangere både et regnbuetog og en solidaritetsmarkering.

– Krevde stort mot

Bjørke understreker imidlertid at arrangementet ikke er en erstatning for Oslo Prides avlyste parade.

– Da Oslo Pride måtte avlyse den offisielle paraden reagerte flere av de skeive organisasjonene med å lede an et eget aktivistisk tog. Dette vet vi krevde både stort mot og stor innsats på en svært vanskelig dag, og vi skal ikke sette dette viktige initiativet i skyggen.

Regnbuetoget blir derfor ikke en parade slik vi kjenner den, men et folketog der alle som ønsker kan delta. Det blir ingen flåter eller egne seksjoner for ulike organisasjoner og en behøver ikke melde seg på i forkant.

Ta med flagg, bli med

– Alle som ønsker å stå opp for mangfoldet og kjærligheten er invitert til å bli med. Ta med deg et flagg, og vis hvilket samfunn vi ønsker å ha, oppfordrer Bjørke.

Togets rute går innom Rozenkrantsgate der terrorhendelsen skjedde. Toget ender opp på Kontraskjæret, der det vil bli flere kulturelle innslag. Oslo Pride har god dialog med politiet om arrangementet.

Powered by Labrador CMS