— Stiens betydning for folkehelsa er enorm, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT.

Nye vaner under korona: Oslofolk er landets ivrigste til å gå på stier

Korona har endret oslofolks vaner så mye at vi nå er landets fremste brukere av stier, viser en ny undersøkelse. — Flere testet friluftslivet for første gang, sier forsker Vegard Gundersen i Norsk institutt for naturforskning.

Publisert

65 prosent av spurte osloborgere sier at de har brukt stier i nærområdet mer det siste året. På landsbasis svarer hver fjerde spurte det samme, viser en undersøkelse gjennomført av Opinion for Den Norske Turistforening (DNT).

— Stiens betydning for folkehelsa er enorm, og det har blitt særlig tydelig det siste året, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT.

Turer økte med 300 prosent i Oslo

— For mange har gåturer i naturen vært en måte å glemme koronaen litt når restriksjonene har vært som verst. Stien gir mentalt pusterom og livsviktig fysisk aktivitet,

Tall som Norsk institutt for naturforskning (Nina) har samlet inn fra tellere og Strava i Oslo, viser at bruken av turrutene i grøntområder økte med nesten 300 prosent etter nedstengningen 12. mars.

— Denne effekten vedvarte utover sommeren lenge etter at samfunnet åpnet opp igjen. Tallene viser en økt bruk av nærmiljøet over hele landet. Flere nye gikk på tur, flere familier testet friluftslivet for første gang, og friluftslivet ble mer sosialt, sier seniorforsker Vegard Gundersen i Nina.

Powered by Labrador CMS