Vålerengas Henrik Bjørdal jubler med lagkamerater 2-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Mjøndalen på Intility Arena i Oslo.

Vålerenga vant etter sjefens tordentale: – Var ikke akkurat noen bryllupstale

Henrik Bjørdal scoret to ganger på to minutter da Vålerenga påførte Mjøndalen det sjette strake tapet i Eliteserien lørdag. Kampen endte 4-1.

Bjørdal satte inn de sjeldent raske scoringene etter halvspilt annen omgang. Deretter ble også Bård Finne tomålsscorer og sikret seieren for et Vålerenga som presterte langt under pari før pause.

I pausen ga trener Dag-Eilev Fagermo spillerne klar beskjed om å løfte seg.

— Den talen var ikke akkurat noen bryllupstale. Det skal jeg innrømme, sa Vålerenga-treneren til TVNorge etter kampen.

— Selv om det ikke var fantatisk i annen omgang heller, var det bedre, fortsatte han.

Vålerenga keeper Kristoffer Klaesson redder under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Mjøndalen på Intility Arena i Oslo.

Tomålsscorer Bjørdal bekreftet sjefens tordentale.

— Jeg aldri sett han så sint i min tid her, sa mannen med to lynraske mål.

Først hamret midtbanespilleren resolutt inn 2-1-målet da Mjøndalen ikke klarte å klarere ballen ut av eget straffefelt, og sekunder etter det påfølgende avsparket fikset samme mann 3-1 med et hardt og godt skudd fra distanse.

Ved den siste scoringen traff ballen en Mjøndalen-forsvarer på vei mot mål. Det gjorde oppgaven vanskelig for gjestenes keeper Sosha Makani.

Mjøndalens keeper Sosha Makani under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Mjøndalen på Intility Arena i Oslo.

Keepertabbe

Samme Makani var i begivenhetenes sentrum da Vålerenga tok ledelsen i første omgang. Bård Finne fikk godt treff på volley fra like utenfor 16-meteren, men ballen så ikke ut til å skulle skape de helt store utfordringene for Mjøndalens sisteskanse. Likevel gikk den i nettet via sisteskansens hender.

Målet kom etter en omgang der Mjøndalen hadde skapt de fleste sjansene og vært nær scoring. Uttellingen skulle imidlertid komme i annen omgang for mannskapet til Vegard Hansen.

Drøye kvarteret var spilt etter hvilen da en avslutning endte med at ballen skiftet retning i Vålerengas Jonatan Tollås Nation og utmanøvrerte keeper Kristoffer Klaesson. Dermed var det plutselig balanse i regnskapet.

Vålerengas Vidar Örn Kjartansson i duell med Mjøndalens keeper Sosha Makani og Ole Amund Sveen under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Mjøndalen på Intility Arena i Oslo.

Vålerenga slo imidlertid tilbake. Først scoret Bjørdal to ganger, og deretter ble også Bård Finne tomålsscorer.

Mjøndalen på etterskudd

De tre poengene betyr at mannskapet til Dag-Eilev Fagermo er nummer fire på eliteserietabellen og à jour med Rosenborg og Odd på plassene foran. De to sistnevnte har samtidig én kamp til gode.

Opp til serieleder Bodø/Glimt skiller det 18 poeng.

I motsatt ende av tabellen har Mjøndalen kun Aalesund bak seg. Strømsgodset på trygg grunn er åtte poeng foran laget til Vegard Hansen og har i tillegg en kamp til gode.

Start på kvalifiseringsplassen er ett poeng foran Mjøndalen.