Dag-Eilev Fagermo (til v.) er Vålerengas nye hovedtrener. Her sammen med Vålerengas styreleder Thomas Baardseng. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Dag-Eilev Fagermo (til v.) er Vålerengas nye hovedtrener. Her sammen med Vålerengas styreleder Thomas Baardseng. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dag-Eilev Fagermo ny Vålerenga-trener: – Tror min filosofi passer her

Odd-treneren Dag-Eilev Fagermo (53) ble presentert i ettermiddag som ny Vålerenga-trener de neste tre årene. Pressekonferansen ble holdt på Intility Arena.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har fått vårt førstevalg. Han har vært på toppen av vår liste hele veien. Nå har vi fått ham, og det er vi veldig fornøyd med, sa styreleder Thomas Bårdseng, som innledet pressekonferansen.

– Det er interessant å få den utfordringen når du har holdt på så lenge som meg. Jeg vet ikke hva slags valg jeg var, men jeg fikk jobben. Jeg tror min filosofi passer her, sa Dag-Eilev Fagermo.

Omtrent samtidig som Fagermo ankom pressekonferansen, ble treningskampen mellom Odd og Notodden blåst av. Det endte med 7-0-seier til Odd, uten at Fagermo var å se i Telemarkshallen.

Betaler kompensasjon

Fagermo gir seg dermed i skiensklubben etter tolv år som trener der. VIF har jobbet intenst de siste ukene med å finne Ronny Deilas erstatter. Fagermos navn skal ha stått høyt oppe på ønskelisten.

Dag-Eilev Fagermo fra den tiden han var Odd-trener. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Dag-Eilev Fagermo fra den tiden han var Odd-trener. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

53-åringen hadde opprinnelig ett år igjen av kontrakten med Odd. Dermed må Vålerenga betale kompensasjon til Odd for å hente ham.

– Dette med Oslo, det med akademiet, Intility, Klanen. hele pakka gjør at jeg er her. Jeg har ikke kunnet stille krav til ditt eller datt, det får jeg stille til klubben og sette meg inn i det. Jeg er opptatt av å trene og trene mye. Vi skal trene mest. Vålerenga har mer ressurser enn hva jeg er vant med, fortsatt Fagermo.

Gjennombrudd i 2014

Fagermos store gjennombrudd som Odd-trener kom i 2014 med bronse i ligaen og finale i fotball-NM (tap mot Molde). Seriemedaljen var klubbens første på over 50 år. To år senere ble det en ny seriebronse for Odd.

Fagermo kom til skiensklubben etter to sesonger i Strømsgodset. Han har tidligere også trent Notodden, Pors og Skarphedin.

Odd skriver på sine nettsider at Fagermo ledet klubben i 439 offisielle kamper. Dette har gitt 223 seirer, 91 uavgjorte og 125 tap.

Fagermos første kamp i ny jobb kommer søndag. Da spiller VIF treningskamp mot svenske Häcken.