Osame Sahraoui herjet til tider for Vålerenga mot Lillestrøm søndag.

Osame Sahraoui-magi da Vålerenga knuste et forfjamset Lillestrøm

Osame Sahraoui lekte seg til tider med Lillestrøm da Vålerenga vant landets største rivaloppgjør 3-1. – Vi skulle revansjere tapet på bortebane. Jeg har hatt mange bra kamper, men jeg kommer til å huske denne godt, sier hovedpersonen selv.

Osame Sahraoui sendte vertene til himmels med to scoringer, mens han sto bak Torgeir Børvens nettkjenning. Det var Børvens første VIF-scoring siden comebacket i hovedstadsklubben.

Espen Garnås reduserte for Lillestrøm i det 51. spilleminutt.

– Det er helt fantastisk. Vi skulle revansjere tapet på bortebane. Jeg har hatt mange bra kamper, men jeg kommer til å huske denne godt. Det er vanskelig å beskrive det, sa Sahraoui til Discovery etter kampen.

– Veldig solide

Sahraoui hyllet også den fullsatte hjemmearenaen.

– De er helt fantastiske. Det at jeg fikk scoret to for dem er veldig deilig, fortsatte Sahraoui.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var naturligvis strålende fornøyd med seier. Han fortalte at han lenge har sett på Sahraoui som en viktig spiller for laget.

– Det var det første jeg så da jeg kom til Vålerenga, at her har vi noe veldig spesielt, sa Fagermo om Sahraoui.

– Jeg synes vi er veldig solide. Vi er klart bedre enn Lillestrøm, fortsatte han.

Første derbyseier siden 2018

Dermed tok Vålerenga sin tredje strake seier foran fullsatt hjemmearena. Det var 16.555 til stede for å overvære storkampen. De kongeblå har ikke tapt siden 26. juni og har opparbeidet seg en rekke på ni kamper uten tap. Hele åtte av kampene har endt med tre poeng, og laget har bykset oppover på tabellen.

Det var også Vålerengas første derbyseier siden 2. september 2018. Da slo de erkerivalen 1-0 på bortebane. Siden den gang har LSK vunnet to ganger, mens det har endt uavgjort tre ganger.

VIF har fem poeng opp til Lillestrøm på tredjeplass. LSK, som lenge har vært i gullkampen denne sesongen, har bare vunnet én av sine fem siste kamper.

– Aldri moro

– Vi er OK i perioder i 2. omgang, men det er ikke nok brodd i oss. Vi slipper dem til altfor lett. Vi ville ikke gi dem en åpen kamp, og det gjorde vi ikke heller. Vi blir ikke valset over, men vi er ikke skarpe nok selv, var fasiten fra LSK-trener Geir Bakke.

– Det er aldri noe moro. Vi er skuffet over at vi ikke klarer å hamle mer opp med Vålerenga, fortsatte Bakke.

Det var fullsatt på tribunene under rivaloppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm søndag.

Nå skiller det ti poeng opp til serieleder Molde med ni kamper igjen. Søndagens tap kan ha vært avgjørende i kampen om ligagullet.

VIF skal møte bunnlaget Kristiansund i neste kamp, mens Lillestrøm får besøk av Strømsgodset.

Etter at LSK hadde skapt kampens til da største mulighet, var det tid for Sahraoui-magi etter 22 minutter. Unggutten fikk ballen på hjørnet av 16-meteren og bøyde den over LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen og i mål.

Det sendte hjemmefansen til himmels. På overtid i 1. omgang var den unge vingen farlig igjen. Raske oversteg og fine touch sendte ham forbi LSK-back Lars Ranger før han slo et perfekt innlegg på hodet til Børven. Veteranspissen kunne ikke bomme på åpent mål fra én meters hold.

Forsvarstabbe

I 2. omgang kom LSK ut med mer energi, og etter seks minutter lå ballen i mål bak Magnus Sjøeng. Den 20 år gamle sisteskansen måtte gi retur på et innlegg, og Garnås var raskt frampå og pirket ballen i mål.

Etter 70 minutter var Garnås involvert da Sahraoui sendte VIF opp i 3-1. Stopperen skulle forsøke å drible seg ut av egen 16-meter, men LSKs målscorer ble stoppet av Tobias Christensen.

Ballen falt til Sahraoui, som dro den med seg til venstre før han banket den opp i nettaket bak en forfjamset Christiansen. Med ti minutter igjen ble 21-åringen tatt av etter at ankelen hadde fått seg en trøkk.