Vålerenga kunne juble etter Henrik Bjørdal hadde snudd kampen mot Viking.
Vålerenga kunne juble etter Henrik Bjørdal hadde snudd kampen mot Viking.

Det haglet med gule kort, men Vålerenga KNUSTE til slutt Viking

August 2018 var sist Vålerenga klarte mesterstykket å vinne 3 kamper på rad. I dag skjedde det igjen. Viking ble satt ettertrykkelig på plass hjemme på Valle.

Publisert

Med to strake seire i sekken var det et Vålerenga-lag som var stinne av selvtillit som gikk rett i strupen på Viking.

Likevel var det Markus Solbakken som først kunne feire da han sendte gjestene i ledelsen etter elleve minutter.

Osame Sahraoui likte det dårlig og utlignet først til 1-1, før han skaffet straffen som Henrik Bjørdal satte inn og fullførte snuoperasjonen.

– Den har sittet langt inne. Deilig at den kommer, men kampen er ikke ferdig. Vi må bare bygge på det. Forhåpentligvis får jeg ett til. Vi har kommet til mange sjanser. Etter målet deres tar vi helt over. Moralen er så bra. Det er derfor vi kommer til så mange sjanser, sa Sahraoui til Discovery i pausen.

Rakett av et skudd

Bjørdal, som kun hadde scoret ett mål denne sesongen, fikk mersmak og banket inn 3-1-målet med en rakett av et skudd.

Åtte minutter før full tid satte Viljar Vevatne inn 2-3-målet, før Tobias Christensen scoret Vålerengas fjerde. Det var også hans første scoring for sesongen.

– Vi spilte fantastisk første 70. Vi kunne ledet 5,6-1, men når vi ikke greide å punktere ble det spennende på slutten. Men heldigvis så sto vi imot og fikk en scoring. Det var veldig morsomt å se laget de første 70, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til rettighetshaveren.

Vålerenga klatrer fra 12.- til 8.-plass og passerer dermed Sandefjord, HamKam, Sarpsborg og Odd på tabellen.

Mot spillets gang

Oslo-klubben brukte ikke mer enn sju minutter før de burde vært i ledelsen. Henrik Bjørdal vant ballen på kanten før han la inn til Osame Sahraoui, som headet ballen i stolpen. Henrik Udahl plukket opp returen, men fant ikke veien til nettmaskene.

Da var det i stedet Markus Solbakken som kunne slippe jubelen løs noen minutter senere. Gjestene stormet på en kontring hvor Mai Traore spilte opp landslagssjefens sønn, som dro av en mann og satte inn kampens første mål.

Det ville ikke Sahraoui ha noe av da han fikk ballen inne i 16-meteren av Amor Layouni, vendte opp, og banket inn sitt første mål for sesongen.

Snudde kampen

Tre minutter senere danset unggutten inne i 16-meteren igjen, men denne gangen ble han felt, og vertene fikk tildelt straffe.

Bjørdal gikk fram til krittmerket før han sendte Arild Østbø feil vei og gjorde snuoperasjonen til et faktum.

– Vi har hatt en veldig lang periode med motgang, så det er veldig deilig at det snur på denne måten her nå. Tre på rad. Det betyr veldig mye for oss og vi ser bare fram mot de neste kampene, sa Sahraoui etter kampen.

I ekstase

Vålerenga-fansen gikk opp i ekstase og stemningen ble ikke noe dårligere da Bjørdal klemte til og fyrte av sin andre scoring for kvelden, fem minutter før pause.

– Det er på vårt beste. Det var på tide igjen. Det føles fantastisk. Vi har vært nedi gjørma nå i noen måneder og nå vinner vi tre strake. Da klatrer man, sa Bjørdal til rettighetshaveren.

Hjemmelaget fortsatte storformen etter hvilen og kom seg til flere gigantsjanser, men vi måtte likevel vente helt til det 82. spilleminutt før vi fikk flere mål.

– En dårlig dag på jobb

Da var det Viljar Vevatne som satte inn reduseringen for Viking, før Tobias Christensen scoret hjemmelagets fjerde mål for kvelden.

– Vi føler det er jevnt fram til 1-1 og etter det er Vålerenga bedre enn oss. En dårlig dag på jobb. Starten er ok, men etter det tror jeg er noe av det verre vi har gjort, oppsummerte Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery.

Powered by Labrador CMS