Vålerengas Mohamed Ofkir i kamp med Sarpsborgs Peter Reinhardsen i søndagens eliteserieoppgjør i Oslo.

Til tross for viljestyrken gikk det ikke helt som forventet for Vålerenga

Etter en heldig seier i Eliteserie-åpningen borte mot Aalesund, kom tapet for Vålerenga.

Sarpsborg slo tilbake etter en tøff seriestart med en solid 2-0-seier borte mot Vålerenga i eliteserien i fotball. Kristian Fardal Opseth scoret begge målene.

Innbytteren ble dermed matchvinner. 1-0 kom en times spilles spill, mens Kristian Fardal Opseth doblet ledelsen ni minutter før slutt. Det var Sarpsborgs første seier borte mot Vålerenga siden 2017.

Sarpsborg tok sine første poeng for sesongen, og revansjerte seg etter hjemmetapet for Bodø/Glimt forrige helg.

Det var mye vilje hos begge lagene, men det var dårlig presisjon i pasningsspillet i store deler av kampen.

Vålerenga var nærmest scoringer i 1. omgang. Petter Strand trodde han hadde gjort 1-0, men dommer Rohit Saggi måtte ha hjelp av VAR før han annullerte målet for hands på Torgeir Børven. Sistnevnte var borti ballen på dens vei inn i mål.

– Jeg kjente at den var borti armen min, så jeg bare ventet på annulleringen, sa Børven.

Selv var Børven noen få centimeter unna å score på pasning fra Strand etter en drøy halvtime.

I spill og sjanser var gjestene minst like gode. Lagets største sjanse kom da Christopher Baah traff godt med yttersiden fra kort hold etter 56 minutter, men Vålerengas Magnus Sjøeng vartet opp med en flott enhåndsredning.

Etter en times spill var det gjestene som tok ledelsen. Innbytter Kristian Fardal Opseth var våkent framme og plukket opp en retur fra Sjøeng på Ramon-Pascal Lundqvists harde skudd. Opseth hadde bare vært på banen i et par minutter.

Etter 81 minutter spilte Lundqvist igjennom Opseth, som scoret sikkert.