Ivan Näsberg jubler etter å ha satt inn utligning for Vålerenga drøye ti minutter før slutt på Lerkendal.

Volley fra Ivan Näsberg 11 minutter før kampslutt sikret Vålerenga poeng på Lerkendal

Rosenborg spilte lenge godt hjemme på Lerkendal i kveld, men den vaskeekte Vål`enga-gutten Ivan Näsberg sikret til slutt Vålerenga et fullt fortjent poeng. Kampen endte 1-1.

Ivan Näsberg er så tvers gjennom ekte Vål`enga som det går an å bli. Han har spilt for klubben siden han var litt mer enn en neve stor, og gått gradene hele veien opp til A-laget. Mot Rosenborg på Lerkendal var det hele Vålerengas Ivan som reddet det ene poenget.

Näsberg satte ballen i nettet etter en volley fra like innenfor femmeteren. Målet kom etter en retur på et hjørnespark etter 79 minutt, da Roseneborg ledet med ett mål.

Fagermo mener Vålerenga gjorde en god kamp

— Det er sjokkerende at de stive hoftene kommer opp dit, sa Näsberg om målet til Eurosport.

— Det alltid deilig å ta poeng her. Vi kjemper på og fortsetter der vi har vært, sa han.

Gjennom nettmaskene sees Kristoffer Klaesson i full lengde etter skuddet fra RBKs Marius Lundemo. VIF-keeperen kan ikke lastes for scoringen.

Vålerengatrener Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med laget.

— Vi gjør en god kamp. Gledelig å se mye av det jeg ønsker at Vålerenga skal være. Vi forsvarer oss bra både høyt og lavt, bortsett fra på målet, sa han til Eurosport.

Klaesson sjanseløs på RBKs scoring

Dagens prestasjon var det RBKs Marius Lundemo som kom med. Han ga Rosenborg ledelsen etter et kanontreff fra 20 meter. Ballen endte helt opp i venstre kryss. Vålerangekeeper Kristoffer Klaesson var aldri i nærheten av ballen.

Lundemo er inne i sin siste måned for Rosenborg. Fra 1. august flytter han til Kypros og blir Apoel-spiller.

Fotball-Norges mest omtalte mann siste uke er Torgeir Børven, som fikk sin RBK-debut som innbytter i andre omgang mot Vålerenga.

Begge lagene hadde flere gode sjanser i første omgang og det kunne fort kommet flere mål. Blant annet var Bård Finne nære på å sende gjestene i føringen allerede etter halvminuttet spill.

Børven debuterte for RBK

Etter pause tok Vålerenga over mye av styringa, som til slutt resulterte i utligningen.

Etter 62 minutter spill kom nyervervingen Torgeir Børven inn for Rosenborg. Børven ble etter mye om og men klar for Rosenborg denne uka. Han kommer fra Odd, som han scoret hat trick for mot nettopp Vålerenga for en uke siden.

Etter en tung sesongstart med ett poeng på tre kamper ble Rosenborg og Eirik Horneland enige om å avslutte samarbeidet. I Trond Henriksens første kamp som vikar fikk trønderne en etterlengtet opptur i Bergen, da Brann ble slått 2-1 søndag.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.