Anya De Courcy (t.v.) og Røa er semifinaleklare i cupen. Her er hun i aksjon mot Vålerenga i 2023. Også østkantlaget er semifinaleklare.

Slik blir semifinalene i cupen etter onsdagens derby – kan bli lokalt finaleoppgjør

Nå er cupoppsettet klart.

To mål etter pause ga Røa 2–1 i NM-kvartfinalen borte mot bynabo Lyn. Elle Ulstein ble matchvinner i sluttminuttene.

Det 17-årige midtbanetalentet kom inn fra benken og avgjorde Oslo-duellen. Hun scoret på en vakker avslutning i det 83. minutt.

Med det tok Røa sin førte seier over Lyn på Kringsjå siden 2018.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Luisa Galteland etter en snau halvtime. Det skjedde på merkverdig vis da hun stresset Røa-forsvaret og ble truffet av en klarering. Ballen gikk i en bue over keeper.

Sara Nordin stanget inn utligningen etter 54 minutter. Den kom etter godt ettertrykk i boksen.

Vålerenga ble tirsdag første lag til å ta seg videre fra kvartfinalene. Da ble Stabæk slått 5–1 av de suverene serielederne hjemme på Nadderud.

Vålerenga møter Brann til semifinale i fotball-NM for kvinner. Kampene om spill på Ullevaal er lagt til slutten av september.

Trekningen ble gjort i etterkant av onsdagens kvartfinale mellom Lyn og Røa. Det ga følgende utfall:

* Røa–Rosenborg

* Vålerenga–Brann

Semifinalene spilles 28. og 29. september, mens finalen går på Ullevaal stadion 24. november.

I fjor vant Rosenborg cupen etter 1–0-seier over Vålerenga. Onsdagens trekning åpner for en ny finaledyst mellom Toppseriens to beste lag.