Fram til juli i år falt barne- og ungdomskriminaliteten i Oslo med 34 prosent. Her politihuset på Grønland i Oslo.
Fram til juli i år falt barne- og ungdomskriminaliteten i Oslo med 34 prosent. Her politihuset på Grønland i Oslo.

Ingen økt ungdomskriminalitet under korona. - Stor nedgang i hovedstaden, melder Oslopolitiet

Oslo-politiet fryktet at stengte grenser og smittevernregler ville føre til økt kriminalitet blant unge. I stedet har det vært stor nedgang, viser ferske tall.

Publisert

Barne- og ungdomskriminaliteten fram til juli i år falt med 34 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver NRK.

– Det kan skyldes en positiv endring i ungdommers atferd, det kan ha med koronasituasjonen å gjøre og selvfølgelig politiets kontrollvirksomhet, sier leder for Oslo-politiets forebyggende enhet, Rune Swahn.

Vanskeligere å få tak i narkotika under korona

Gjerningspersonene i den aktuelle statistikken er mellom 10 og 17 år gamle.

Den største nedgangen er i antall anmeldte narkotikalovbrudd, som har gått ned med 60 prosent. I løpet av de første sju månedene i fjor ble det registrert 402 slike anmeldelser i forhold til kun 161 i år.

– Politiets kontrollvirksomhet og mindre tilgang på narkotika i de illegale markedene på grunn av koronasituasjonen, har innvirkning, sier Swahn.

Tror det det kan kalles atferdsendring

Også antall voldsanmeldelser gikk ned i den aktuelle perioden – en nedgang på 33 prosent. Swahn minner om at tallene kun gir en indikasjon på voldskriminaliteten som begås.

– Når reduksjonen er så stor som 33 prosent fra fjoråret på registrert voldskriminalitet, tror vi det representerer en endring i atferden, sier han.

Powered by Labrador CMS