Bare i løpet av den forrige uken i Oslo ble 210 nye registrert smittet. Det er fler per uke enn det som var tilfellet i april tidligere i år. Nå er nesten alle bydelene i Oslo regnet som røde i følge helsemyndighetene.

Fortsatt høy smitte – 55 nye tilfeller i Oslo det siste døgnet

Smittetrykket er fremdeles høyt, og i løpet av det siste døgnet er det blitt registrert 55 nye tilfeller i hovedstaden. Forrige uke ble rekordmange smittede sammenlignet med smittetallene i april tidligere i år.

Publisert

Det foregående døgnet ble det registrert 68 nye smittetilfeller, ifølge Oslo kommune.

14 av 15 bydeler røde

Fredag varslet byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at det kan komme nye og strengere tiltak for å demme opp for økningen av koronasmitte.

— Avhengig av utviklingen de neste dagene vil vi vurdere å sette inn nye og strengere tiltak allerede neste uke, uttalte Johansen. 14 av 15 bydeler i hovedstaden har rødt nivå.

Mer bekymret for Oslo

Smittesituasjonen i Bergen har vakt mye oppmerksomhet de siste ukene, men Helsedirektoratet er nå mer bekymret for utviklingen i Oslo. Mens situasjonen ser ut til å flate ut i Bergen, er smitten stigende i Oslo.

Smittetallene lå stabilt på rundt 100 nysmittede per uke i august og begynnelsen av september, men i forrige uke steg tallet til 210.

Det er det høyeste antall som er registrert i en enkeltuke siden april.

Powered by Labrador CMS