Byrådsleder Raymond Johansen mener folk i Oslo må skjerpe seg og ta retningslinjer for smittevern mer alvorlig. Etter stadig flere smittetilfeller som følge av festing, mener Johansen at folks forhold til smittevern må strammes opp.

Raymond Johansen om hjemmefestene: – Skjerp dere

Det kommer stadig nye smittetilfeller fra ulike hjemmefester i Oslo den siste tiden. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber hjemmefesterne om å skjerpe seg.

Publisert

En rekke unge personer har de siste dagene fått påvist covid-19 etter å ha vært til stede på flere større hjemmefester i Oslo.

Hever pekefinger'n

– Jeg vil heve pekefingeren litt og be folk om å skjerpe seg. Nå har vi greid dette så bra. Byen har fungert aldeles utmerket, og veldig mange har gått en lang marsj, sier Raymond Johansen til NTB.

— Noen gir fullstendig blaffen

Han sier han er bekymret for de hyppige hjemmefestene, spesielt med tanke på potensiell smittespredning til eldre.

— Mens noen eldre velger å gå i selvpåført isolasjon, så har du noen som gir fullstendig blaffen og har et voldsomt behov for å feste, sier han.

— Vi må ikke glemme de eldre

– Mange av disse menneskene kan lett være i kontakt med eldre, og da får vi det inn igjen på sykehjemmene og hos besteforeldre og så videre.

7 smittet etter fest på vestkanten

Spesielt en fest på vestkanten i Oslo i helgen har pekt seg ut. Hittil har sju personer fått påvist koronaviruset etter å ha deltatt på festen, hvor over 50 gjester var til stede.

Denne uken har det blitt registrert 40 nye smittede i hovedstaden denne uka, mot 41 i hele forrige uke.

Powered by Labrador CMS