Rockelegenden Oleg Skrypka mellom bandmedlemmene i Vopla vidopliassova, de spiller på Cosmopolite i kveld.

Ukrainas største rockestjerne er i byen

En ukrainsk rockelegende entrer scenen på Cosmopolite i kveld. Oleg Skrypka og gruppa Vopli Vidopliassova er kjent for energisk, gledelig og uimotståelig rock. De er Ukrainas største stjerner.

Publisert

Oleg Skrypka er stor i Ukraina, minst like stor som DDE er i Trøndelag, sier Olga Mosand i Den Ukrainske forening i Trondheim.

Timingen for denne turnéen kunne ikke ha vært bedre. Det er på tide for ukrainsk musikk å høres høyt og stolt ut over hele Europa, for å samle ukrainere og alle som støtter Ukraina.

Stort for det ukrainske miljøet

— Dette er stort for det ukrainske miljøet i Norge. Vi gleder oss, sier en glad og opprømt Olga Mosand til VårtOslo. Sanger og låtsnekker Freddy Marx stiller som support Cosmopolite i kveld. Oleg Skrypka er en nasjonal legende.

Han og bandet Vopli vidopliassova hadde rocket allerede før Ukraina ble uavhengig. Oleg er en skuespiller, komponist, grunnlegger av nasjonale festivaler Land of Dreams, Rock Sich og mange flere kulturelle prosjekter. Etternavnet Skrypka betyr fele, på hans morsmål.

Cosmopolite fortsetter med å trekke til seg spennende musikere fra hele verden. I kveld blir det Ukrainsk

Bryter med konvensjoner

Oleg Skrypkas mest kjente prosjekt er VV, et imponerende rockeband som var med på å forme den moderne ukrainske musikken. Skrypka var den første som sang rock på ukrainsk.

Han fortsetter å skape kvalitetsrock sammen med VV, i dag ved å samle fulle stadioner og bryte forutsetningene om hva er konvensjonell etnorock. VVs melodiske slagere synges av millioner, og det spesielle med bandet er den eksplosive energien i konserter og dedikasjonen til ukrainsk kultur.

På turne for Ukraina

I 35 år har VV delt sin uimotståelige energi med fans over hele verden. I kveld er Cosmopolite verter for dette fyrverkeriet av et rockeband. Dørene åpnes klokka 18, og klokka 19 starter konserten. Denne høsten legger Oleg Skrypka og VV ut på turné for å heve ukrainernes patriotiske stemme i utlandet og forene alle progressive krefter i Europa.

Skrypka definerer målet for turneen som et kulturelt oppdrag: Ukrainsk musikk skal høres over hele Europa, og sannhetens ord skal få gjenklang i hjertene i denne vanskelige tiden med aggresjon mot Ukraina.

Den ukrainske forening i Trondheim og Den ukrainske forening i Øst-Norge står som arrangører.

Powered by Labrador CMS