Vita-butikken i Smalgangen på Grønland kan bli lagt ned. Foto: Anders Høilund
Vita-butikken i Smalgangen på Grønland kan bli lagt ned. Foto: Anders Høilund

Konkurs for kosmetikkjedene Vita og Loco. 1300 ansatte er berørt

Styret i Cosmetic Group, som eier og driver de to kosmetikkjedene Vita og Loco, har innlevert konkursbegjæring. I alt 1.300 ansatte er berørt.

Publisert Sist oppdatert

Vita selger kosmetikk og helseprodukter og har 36 butikker bare i Oslo. Loco har to butikker, i Torggata og Tøyengata.

– Her har både ansatte og butikkmedarbeidere jobbet hardt for å gjenvinne lønnsomheten i Vita og Loco. Långiver har vært løsningsorientert og sammen med eierne tilført kapital. Vi har alle jobbet med å finne løsninger, men dessverre uten å komme i mål, sier Patrice Jabet, på vegne av hovedaksjonæren FSN Capital IV.

Merket økt konkurranse

Kjedene har slitt med svakere vekst og fallende lønnsomhet. Til tross for økt satsing på netthandel og digitalisering, reposisjonering av Vita og etablering av lavpriskonseptet Loco, har de ikke klart å snu utviklingen.

I Oslo er det 36 Vita-butikker. Nå kan de ansatte og kundene bli rammet. Foto: Anders Høilund
I Oslo er det 36 Vita-butikker. Nå kan de ansatte og kundene bli rammet. Foto: Anders Høilund

– Detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder, skriver administrerende direktør Kristina Johansson i en pressemelding.

Kan bli kjøpt

Styret har konkludert med at forutsetningene for videre drift ikke lenger er til stede og har sendt konkursbegjæring til Oslo tingrett.

Beslutningen berører kjedene Vita og Loco med 300 ansatte ved hovedkontoret i Oslo og logistikkvirksomheten i Mjøndalen. I tillegg kommer de 23 egeneide Loco-butikkene og 207 franchisedrevne Vita-butikkene med i alt 1.000 ansatte.

Styret håper det kan være grunnlag og interesse for at hele eller deler av virksomheten kan drives videre etter konkursen.