I Oslo er det 36 Vita-butikker. Nå kan de ansatte og kundene bli rammet. Foto: Anders Høilund
I Oslo er det 36 Vita-butikker. Nå kan de ansatte og kundene bli rammet. Foto: Anders Høilund

Fortsatt drift i Vita etter at Jotunfjell Partners har kjøpt varelager og varemerke

Så mange som mulig av Vita-butikkene skal videreføres. Helsekjeden Loco blir derimot avviklet. 1000 ansatte kan fortsette å gå på jobb.

Publisert Sist oppdatert

Mandag meldte Cosmetic Group, eierselskapet bak kjedene Vita og Loco, at de var konkurs. Men etter Jotunfjell Partners overtakelse, kan over 1000 ansatte i 230 butikker over hele landet gå på jobb og holde butikkene åpne som vanlig, ifølge Retail Magasinet.

Vita er Norges største kjede innen kosmetikk og velværeprodukter. Den første Vita-butikken ble åpnet i Oslo i 1981, mens Loco ble etablert i 2017. I Oslo har Vita 36 butikker, mens Loco har to butikker, i Torggata og Tøyengata. Til tross for økt satsing på netthandel og digitalisering, klarte ikke kosmetikkjedene Vita og Loco å snu utviklingen.

Konkurssalg i butikker

Jotunfjell har spesialisert seg på å overta skakkjørte kjeder. Tidligere har de blant annet overtatt Enklere Liv, Camilla Malmströms, Gullfunn. Notabene og Park Lane, ifølge Retail Partners.

Jotunfjell Partners har som mål å videreføre så mange butikker og arbeidsplasser i Vita-kjedene som mulig, men det er allerede klart at en del butikker vil måtte stenge etter hvert. Konkursutsalget av varer vil starte umiddelbart i de butikkene som skal avvikles.

Lagrene skal tømmes

Loco-kjeden vil bli avviklet, og de 24 butikkene stenger så snart varene er solgt og lageret tømt. Konkursutsalg av varer starter umiddelbart i alle Loco butikker.

– Nå skal vi sammen med ledelse, butikksjefer og ansatte gå løs på arbeidet med å sikre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig og sørge for at de som jobber i butikkene har det de trenger for å gjøre sine kundene fornøyde, sier Kristoffer Olsen, styreleder i Jotunfjell Partners til Retail Magasinet.