Fra åpningen: Hege Stensrud Høsøien fra Vålerenga Vel (til venstre), Kristin Brandtsegg Johansen fra Sigrid Undset Selskapet (i midten) og fadder Corinne Lyche, med bok og bukett.

Vålerenga har fått sin egen lesekiosk, i Danmarksgate

– Hvem har ikke gode minner fra barndommen, da de voksne leste høyt for oss på sengekanten? Nå er det vår tur, mener forfatter Tove Andersson.

Publisert

Fra lesekiosken ved Vålerenga kirke kan folk ta med seg en fristende bok og legge den tilbake etter bruk, gjerne også donere bort en annen bok.

Blant de som gleder seg over lesekiosken er forfatter Tove Andersson. Hun synes kiosken er et flott tilskudd til miljøet på Vålerenga. Og har selv gode minner fra høytlesning.

Rett nedenfor Vålerenga kirke ligger det lokale lille biblioteket.

– Hvem har ikke gode minner fra barndommen, da de voksne leste høyt for oss på sengekanten? Nå er det vår tur.

Donerte bort boka si

Andersson synes det er verdifullt å ivareta bøker, både nye og gamle, ikke minst nå som svært mange bøker kastes.

– Dette er ekstra moro for meg fordi jeg vokste opp i Danmarksgate. Jeg vil selvfølgelig donere et av de siste tilgjengelige eksemplarene av boka mi Jeg heter Navnløs til kiosken.

Tove Andersson donerer boka si Jeg heter navneløs til lesekiosken.

Sitat fra Sigrid Undset

Lesekiosken ble åpnet av kioskens fadder, Corinne Lyche. Hun kunne fortelle at sitatet på kioskveggen var av Sigrid Undset.

Sitatet hennes fra novellen «Omkring sædelighetsballet» lyder: «Jeg skal gi dem dette livet. I mit dikt. Jeg skal skrive en bok. En bok skal jeg skrive - saa voldsomt sanddru, saa fortærende het, saa dristig at den skal skremme dem alle - saa bugnende av skjønhet».

Fadder Corinne Lyche knyttet sitatet av Sigrid Undset til stedet hvor kiosken står.

Lesekiosken står i krysset Danmarksgate/Opplandsgata. Og Sigrid Undset var født i Danmark, altså var assosiasjonen til Danmarksgate tydelig, men flyttet til Oppland, derav også tilknytningen til Opplandsgata.

Kiosken er initiert av Foreningen !Les og utviklet i samarbeid med Sparebankstiftelsen DnB . Både Vålerenga Vel og Sigrid Undset Selskapet overrakte blomster ved åpningen.

Powered by Labrador CMS