— Å stenge er et helvete for oss. Vi ønsker det ikke. Vi vet hva vi snakker om, dette er tredje gang det skjer på under to år, sier Erik Tronbøl i selskapet Concept Restaurants.

Tapas-kjeden Delicatessen krever at skjenkestansen oppheves: - Å stenge er et helvete for oss!

— Vi kan smittevern, kan håndtere avstand, kunderegistrering og alkohol, sier direktør Erik Tronbøl i Concept Restaurants, som står bak fire tapasrestauranter i Oslo. Nå krever han at skjenkestansen oppheves.

Publisert

Oslo Handelsstands Forening arrangerer tirsdag et digitalt møte med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Før møtet er kravet fra Oslos serveringsbransje til regjeringen helt tydelig: Skjenkestansen må oppheves.

— Det regjeringen har kommet med er for svakt

I et åpent brev til finansministeren skriver administrerende direktør Erik Tronbøl i Concept Restaurants at restaurantbransjen er helt på bristepunktet. Selskapet står bak fire tapasrestauranter i Oslo.

— Å stenge er et helvete for oss. Vi ønsker det ikke. Vi vet hva vi snakker om, dette er tredje gang det skjer på under to år, skriver Tronbøl i brevet til Trygve Slagsvold Vedum.

I mai i fjor fikk Oslos serveringssteder igjen skjenke alkohol etter seks måneder skjenkestans. Så kom ny nedstenging før jul. Da var det tredje gang med skjenkestans i hovedstaden siden koronapandemien startet.

Direktøren er ikke nådig i sin kritikk av Ap/SP-regjeringens støtteordninger. Han mener den avgåtte, borgerlige Solberg-regjeringen hadde bedre ordninger for serverings- og restaurantbransjen.

— Det bør ikke lenger herske den minste tvil om at full skjenkestopp i realiteten betyr næringsforbud for en hel bransje. Støtteordningene som ble innført av den forrige regjeringen var til å leve med. Det regjeringen nå har kommet opp med så langt, er for svakt, skriver sjefen for tapas-kjeden.

— Vi kan smittevern

Handelsstandsforeningen i hovedstaden stiller seg bak sjefen for Concept Restaurants. Og har publisert det åpne brevet på sin nettside.

— Serveringsbransjen ligger nede og våre medlemmer er fortvilet. Den beste måten å forstå situasjonen på, er å høre på de som har forkle på og lever av å glede sine gjester med god mat og drikke, skriver Oslo Handelsstands Forening.

Ifølge Erik Tronbøl sysselsatte serveringsbransjen i Oslo alene 19.000 arbeidstakere før pandemien. Etter de to første rundene med skjenkestans i hovedstaden, anslår han at det nå er igjen 15.000 arbeidstakere. En nedgang på over 20 prosent.

— Det tragikomiske med hele situasjonen er at det nå er to-tre bransjer som tar "smellen" for hele dugnaden alene, men vi får nær null igjen. Det er de samme bransjene som har fått 100 prosent smell hver gang samfunnet har stengt ned, sier Tronbøl.

— Budskapet er følgende: Vi ønsker ikke støtte, vi ønsker drift! Vi ønsker å stå på egne ben. Vi kan smittevern, vi kan håndtere avstand, kunderegistrering og alkohol. Det har vi bevist, mener sjefen for Concept Restaurants.

Powered by Labrador CMS