Color Magic må igjen legges i opplag ved kai på grunn av koronasituasjonen. Rederiet Color Line kutter en avgang mellom Oslo og Kiel.
Color Magic må igjen legges i opplag ved kai på grunn av koronasituasjonen. Rederiet Color Line kutter en avgang mellom Oslo og Kiel.

Kiel-ferja kutter igjen i avganger fra Oslo. Folk får ikke gå i land i Tyskland

— Reduksjon av kapasitet er dessverre nok en gang nødvendig, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line. Rederiet legger nå en av Kiel-ferjene til kai inntil smittesituasjonen og myndighetenes reguleringer endres.

Publisert Sist oppdatert

— Den viktige godstrafikken sikres med Color Magic og fraktskipet MS Color Carrier mellom Oslo og Kiel, og med MS SuperSpeed 1 og 2 mellom Hirtshals, Larvik og Kristiansand, sier Color Lines konsernsjef Trond Kleivdal i en pressemelding.

Oslo har to yttergrenser mot utlandet - på Hjortneskaia kommer Kiel-ferjene inn, mens danskebåtene har anløp rett innenfor Vippetangen. Men med økt koronasmitte flere steder tar gjenåpning av samfunnet både i Norge og resten av Europa tid. Derfor har Color Line nå besluttet å kutte antallet ferjeavganger mellom Oslo og Kiel.

Permitterer ytterligere 400 ansatte

— Fra 4. november vil MS Color Magic seile i en tilpasset fartsplan med gods og passasjerer. Passasjerene vil være om bord under hele reisen uten å gå i land i Kiel. Ilandstigning vil først skje ved retur Oslo, heter det i pressemeldingen fra rederiet.

Ytterligere 400 ansatte i Color Line blir nå permittert som følge av redusert rutetilbud mellom Oslo og Kiel, opplyser rederiet.

Color Line er det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstransporten mellom Norge og utlandet med skip i norsk skipsregister, norsk eierskap og med norsk hovedkontor. Nå ber konsernsjefen norske myndigheter stille opp med utvidede og bedre kriseordninger.

— Reduksjon av kapasitet er dessverre nok en gang nødvendig, og det er avgjørende at regjeringen og Stortinget stiller opp med kompensasjonsordninger både i høst og til neste år, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.