Kiel-fergen har de siste ukene hatt cruise fra Oslo, men passasjerer har ikke fått gå i land i Tyskland. Det endres nå.
Kiel-fergen har de siste ukene hatt cruise fra Oslo, men passasjerer har ikke fått gå i land i Tyskland. Det endres nå.

Kiel-fergen kan igjen ta med passasjerer til og fra Oslo

Regjeringens nye reiseregler kan bidra til å lette litt på hverdagen for et koronarammet ute- og reiseliv i Oslo. Nå kan passasjerer igjen gå i land fra Kiel-fergen. Og oslofolk kan reise sjøveien til kontinentet.

Publisert

Store deler av Oslos reiselivsnæring er helt avhengig av utenlandsk turisme for å overleve. Og det er særlig i sommermånedene næringen er avhengig av tilreisende.

Regjeringens vedtak innebærer at Color Lines to skip mellom Oslo og Kiel igjen vil kunne ta med passasjer både fra Norge til Tyskland og fra Tyskland til Norge.

— Beslutningen fra regjeringen i dag er viktig for Color Line og for norsk reiseliv, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

— Vil følge retningslinjer for smittevern

Selskapet er den største enkeltaktøren i norsk reiseliv sjøveien, med en stor del av de tyske og europeiske ankomstene til Norge med sine to skip direkte fra Tyskland til Oslo, og fra Hirtshals til Kristiansand og Larvik.

Siden grensene stengte 14. mars har Color Fantasy og Color Magic først ligget til kai i Oslo, før skipene de siste ukene har vært et tilbud for cruisepassasjerer som ville starte i Oslo og være om bord under hele reisen uten å gå i land i Kiel.

— Igangsettelsen med passasjerer mellom Tyskland, Danmark og Norge vil følge de retningslinjer for smittevern som gjelder, og som er viktig for å skape trygge og gode rammer for gjestene og de ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.