� Vi tidligere eierne er jo fortsatt indirekte eiere og er med i styret, sier Øya-gründer Claes Olsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
� Vi tidligere eierne er jo fortsatt indirekte eiere og er med i styret, sier Øya-gründer Claes Olsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dagens Næringsliv: - Eierne av Øya tjente 52 millioner på å selge festivalen til amerikansk fond

I fjor sommer kjøpte et amerikansk oppkjøpsfond Øyafestivalen. Nå skriver Dagens Næringsliv (DN) at de norske eierne tjente 52 millioner kroner på salget.

Publisert

Øyafestivalen er en av de få norske festivalene som år etter år har gått med overskudd, og i fjor sommer solgte de norske eierne festivalen til det amerikanske oppkjøpsfondet Providence Equity Partners gjennom investeringsplattformen Superstruct Entertainment.

Salgssummen har fram til nå ikke vært kjent, men Dagens Næringsliv skriver at regnskapet fra holdingselskapet Akiv Holding viser at Øya-eierne realiserte en gevinst fra festivalen på 52 millioner kroner i 2018. Flere av de opprinnelige gründerne var på eiersiden i selskapet.

Gründere fortsatt medeiere

De norske gründerne er fortsatt medeiere i Øyafestivalen AS gjennom aksjer de sikret seg i Superstruct Entertainment, og deler av salgssummen har gått inn i disse aksjene, ifølge avisen.

— Vi tidligere eierne er jo fortsatt indirekte eiere og er med i styret. Administrasjonen har fortsatt kontroll over alt fra booking av artister, sponsorer og profil. For administrasjonen i Øya er det altså liten endring i den dagligdagse jobben, skriver medeier Claes Olsen i en epost til avisen.

Han ønsker ikke å kommentere den totale salgssummen som DN skriver om.