Grünerløkka skoles musikkorps har loppis på Grünerløkka skole. Foto: Elisabeth H. Todal

Grünerløkka skoles musikkorps doblet korpsmedlemmene. Søndag har de loppis

I høst ​strømmet aspirantene til Grünerløkka skoles musikkorps​, og ​medlemstallet ​økte ​med 100 prosent​. ​Nå trenger de større inntekter og må selge flere lopper enn noensinne.

Publisert

– Vanligvis får vi tre-fire aspiranter hver høst, men nå har vi 29! sier styreleder Per Landemoen entusiastisk.

Hver høst inviterer korpset barn fra andreklasse og oppover til å bli med, men så mange påmeldte som nå har de aldri opplevd før.

Ikke nok instrumenter i Europa

– Vi hadde faktisk ikke nok instrumenter til aspirantene i starten, forteller Landemoen. Markedet i Europa var støvsugd for kornetter.

Heldigvis er det mange kreative foreldre på Grünerløkka, og en pappa kjøpte 29 trakter og noen meter hageslange på Biltema, før han 3D-printet munnstykker hjemme. Aspirantene fikk øvd på å blåse og opptrådde med de hjemmelagede instrumentene på korpsets julekonsert i Paulus kirke.

Aspirantene i Grünerløkka skoles musikkorps opptrer i Paulus kirke med hjemmelagete instrumenter. Foto: Elisabeth H. Todal

58 marsjerende ben

I januar kom endelig de ordentlige instrumentene. Det er dirigent Cindy Franke glad for. Hver torsdag fra fem til kvart på seks dirigerer hun 29 blåseinstrumentspillende barn fra sju til ni år, men nå får hun hvilt ørene litt. Fra april til mai er det marsjtrening som gjelder. 17. mai skal aspirantene gå i tog bak korpsets fane for første gang. Det gleder de seg masse til og øver og øver.

– Det er kjempegøy! smiler Franke. Det er klart jeg må være litt streng noen ganger, men da hjelper det å være lærer og vant til å jobbe med barn. Det er en kjempefin gjeng!

Grünerløkka skoles musikkorps. Foto: Korpset

Loppemarkedene holder kontingenten lav

For at flest mulig skal kunne være med, har korpset lav medlemskontingent og dekker det meste av instrumenter, uniformer, lønn til dirigenter og instruktører, seminarer og turer gjennom inntektene fra årets to loppemarked.

Kornettist i Grünerløkka skoles musikkorps. Foto: Elisabeth H. Todal

– Grünerløkka skoles musikkorps​ er i rivende vekst og håper på publikumsrekord. Nå trenger vi å selge flere lopper enn noensinne, sier loppegeneral Evald Fjærgård.

Nytt av året er Café Le Løkka i skolegården mot Birkelunden, i tillegg til kafeen inne i skolekjøkkenet. Der blir det solskinn og løkkastemning på sitt beste med deilige kaker, popcorn, sukkerspinn og kaffe fra Tim Wendelboe.

Baristaverdensmester Wendelboe har levert årets kaffe og gitt foreldrene opplæring i kaffebrygging. Og best av alt - liker du koppen du drakk kaffe i eller stolen du satt på, kan du kjøpe dem med deg hjem for en billig penge.

Se videoen av Grunerløkka-aspiranter som marsjerer:Grunerløkka-aspiranter_marsjerer

Powered by Labrador CMS