Flere hundre folk oppsøkt den nye uteserveringen på St- Hanshaugen de første timene etter åpning. Foto: Aleksander Erichsen
Flere hundre folk oppsøkt den nye uteserveringen på St- Hanshaugen de første timene etter åpning. Foto: Aleksander Erichsen

I dag åpnet endelig uteserveringen på St. Hanshaugen

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Da sommeren snart var slutt, åpnet Utendørs, den nye uteserveringen på St. Hanshaugen.

Publisert

Til gjengjeld er besøket upåklagelig. Flere hundre har tatt turen innom uteserveringen i løpet av de første timene, den første dagen.

Gjester som vil kjøpe seg fôr eller forfriskninger kan line opp foran en av tre food trucks: Glør serverer grillmat, som i dag betyr burgere og mais. Los Tacos serverer texmex. Og På pinne og Kaffegram bidrar med muffins, kaffe, is og brus.

Og prisene er overkommelige. En burger kommer på 150. En halvliter øl 89. En flaske musserende koster 320.

Glør serverer koreansk burger fra foodtrucken. Foto: Aleksander Erichsen
Glør serverer koreansk burger fra foodtrucken. Foto: Aleksander Erichsen

Imponert over Oslo kommune

– Jeg er imponert over Oslo kommunes innsats her. Det er ikke ofte en kommune er såpass fremme i skoa at når det kommer en forespørsel fra publikum, ber kommunen driftere om å trå til. De siste par ukene var det skjenkebevillingen som sto i veien for at vi kunne åpne. Tatt i betraktning sommerferien, ordnet det seg raskt, sier medeier Erlend Karlseng.

Åpningstidene blir fra 12-24 i helga og 14-24 resten av uka. Annenhver uke arrangerer Utendørs quiz med komiker Hasse Hope og tekstforfatter Christopher Pahle. I midten av september er uteserveringen med på stormønstringen Kulturnatt.

– Jeg har selv bodd på St. Hanshaugen og irritert meg over den manglende uteserveringen. Derfor deltok vi i anbudsrunden for å drive stedet. Det kommer ikke til å bli de store pengene av dette, men det er en kul greie. Masse folk oppsøker uteserveringen, selv om vi ikke har drevet noe markedsføring for stedet, sier Karlseng.

Foto: Aleksander Erichsen
Foto: Aleksander Erichsen

Står bak restaurantkjede

Erlend Karlseng er selv medeier i Nordic festivals, som fikk anbudet til å drive uteserveringen. De andre medeierne er kameratene Hans Olav Ingholm, Simen Einebærholm og Lars Joachim Kvernrød Hagen, som også er daglig leder.

Gjengen står blant annet bak Fotballfeber, som viste frem fotball-VM på storskjerm i en rekke norske byer i sommer. De eier også restaurantkjeden Los Tacos. De møtte hverandre på Norges Handelshøyskole og serverte mat og drikke til økonomistudentenes årlige festival, Uken, i en årrekke.

Lars Joachim Kvernrød Hagen er medeier og daglig leder av Utendørs. Foto: Nordic festivals
Lars Joachim Kvernrød Hagen er medeier og daglig leder av Utendørs. Foto: Nordic festivals

Har kontrakt ut året

Karlseng oppgir at uteserveringen vil holde åpent hver dag til et stykke ut på høsten.

– Vi holder på så lenge folk har lyst til å komme. Blir det for kaldt med uteservering, så stenger vi.

Utendørs har i utgangspunktet kontrakt ut året. Deretter må Oslos politikere ta noen avgjørelser om hva de ønsker å gjøre på lengre sikt. Huset på Haugen er ødelagt, og det må sannsynligvis gjøres noen investeringer. Kan det bli aktuelt å få tilbake drageshuset Hasselbakken? Skal det bare være bare drift på sommeren eller helårsdrift, slik mange ønsker?