Sagene janitsjarkorps spiller på Rådhusplassen. Foto: Trond Olav Ruistuen
Sagene janitsjarkorps spiller på Rådhusplassen. Foto: Trond Olav Ruistuen

Til neste år vil AP i Sagene at bydelen feirer Musikkorpsenes år og deler ut 50.000

Publisert

– Kulturell utvikling og aktivitet er et av menneskets grunnleggende behov, på lik linje med skole- og sykehjemsplasser. Vi skal ikke bare bo, vi skal leve også.

Foss er leder av AP i bydel Sagene, og til neste år vil han feire at 2018 offisielt har fått status som «Musikkorpsenes år». Da er det 100 år siden Norges Musikkorpsforbund ble stiftet og 200 år siden Forsvarets musikk og militærkorps ble opprettet. Det vil han feire med en ekstrabevilgning på 50.000 kroner.

Musikk i gatene sprer mye glede

– Korpsene har i alle år bidratt med musikalsk glede og engasjement i våre gater, hos både unge og eldre. Vi har barn helt ned i syv års-alderen til eldre på godt over 80 som spiller i korps. Å spille et instrument er en interesse man har hele livet.

Arbeiderpartiets Jørgen Foss ivrer for korpsene i bydel Sagene. Foto: Anders Vindegg / Flickr.com
Arbeiderpartiets Jørgen Foss ivrer for korpsene i bydel Sagene. Foto: Anders Vindegg / Flickr.com

Bydel Sagene har et stort mangfold av korps, blant annet Sagene Skoles musikkorps, som stiftet så tidlig som 1909.

– I dialog med kommunen skal korpsene få muligheten til å bestemme hvordan stipendet skal brukes. Om det blir konserter, festivaler eller større markeringer er ikke opp til oss å bestemme, sier lokalpolitikeren og korpsentusisten.

50.000 i kunstnerstipend

Jørgen Foss har fått med seg flertallet i bydelsutvalget, inkludert Ap, SV, MDG og Rødt, også på et annet forslag. Han vil sette av 50.000 ekstra i et kulturstipend til lokale kunstnere.

– Kunstnerstipendet kan benyttes av utøver innen kunst og kultur med tilhørighet i bydelen. Stipendet kan brukes til reise, arbeid eller andre studieformål. Vi vil at kunst og kultur skal være lett tilgjengelig for alle, sier Foss.

Kulturbydelen Sagene

Siden 2001 har bydel Sagene hatt en ambisjon om å være Oslos kulturbydel. Med kulturstipendet ønsker han å danne en større arena for kunstnerne.

– Et godt kulturtilbud beriker oss på alle måter. Det gir oss identitet og styrker fellesskapet. For hver krone vi gir, får vi mer tilbake, sier Foss.

Bydelens budsjett blir endelig vedtatt i bydelsutvalget den 14. desember.

Powered by Labrador CMS