Splitter nye Vollebekk skole. Klar til første skoledag. Foto: Brekke & Strand

Fra i morgen skal Ruseløkka-elever fra Oslo vest busses til nye Vollebekk skole på østkanten

Publisert

I tre år fremover, mens nye Ruseløkka skole bygges, skal barneskoleelevene fra Ruseløkka busses til undervisning på Vollebekk i bydel Bjerke.

Den splitter nye skolen åpner med sang, dans og besøk av skolebyråd Tone Tellevik Dahl. Skolen vil bety mye for nærmiljøet rundt og for elevene fra bydel Frogner.

Vollebekk skole

  • Skolen er på 10.189 kvadratmeter, fordelt på fire etasjer.
  • Rundt 800 elever skal gå der.
  • Blant elevene som begynner er også 14 klasser fra Ruseløkka skole. De skal gå her i tre år, til nye Ruseløkka skole står ferdig.
  • Skolen er bygget som et passivhus og har vesentlig lavere energibehov enn standarden.

– Jeg er positiv til erstatningsskolen. At barna begynner på en fullverdig, ny skole er mye bedre enn om de hadde kommet på en halvferdig skole i nærheten som skulle brukes midlertidig, mener Tore Wilken Nitter Walaker, pappa til tre barn som flytter til Vollebekk i byggeperioden.

Tore Wilken Nitter Walaker er far til tre barn som skal busses fra Ruseløkka skole til nye Vollebekk skole.

Ungdomsskolen flytter til teknisk nærskole

Walakers yngste skal begynne i fjerde klasse og gå resten av barneskolen på Vollebekk. De to eldste tvillingene hans begynner derimot i sjette og vil gå der i to år. Deretter flytter de til åttende klasse i Christiania tekniske skole i Cort Adelers gate, rett ved siden av gamle Ruseløkka skole. Hele den gamle ungdomsskolen fra Ruseløkka holder midlertidig til der i tre år fremover.

Her, på Christiania tekniske skole, skal ungdomsskoleelevene fra Ruseløkka skole gå i byggeperioden til den nye skolen.

14 klasser skal busses til Vollebekk. Kjøreavstanden fra Ruseløkka skolekrets vil normalt sett være et kvarter, med mindre det er kø.

– Det synes barna mine og jeg er helt ok. Vi foretrekker selvsagt nærskole, men Vollebekk er et godt alternativ, synes Nitter Walaker.

En gave til bydel Bjerke

– Vollebekk skole er en gave til hele bydel Bjerke og et utrolig bra utgangspunkt for elevene. Vi har et skolebygg der alt er nytt og flott. Vi har skaffet oss strålende lærer- og barneveilederkrefter som er motiverte og dedikerte, sier den nye rektoren, Kathrine Larsen.

Skolen har store vinduer med mye naturlig dagslys. Når skolen er fylt opp, kan det gå opp til 780 elever, fordelt på rundt 120 ansatte. Skolen kjører en forsiktig oppstart med 1. og 2. trinn i ordinærskolen.

Kathrine Larsen blir den første rektoren ved nye Vollebekk skole.

En samlende skole

– Det krever en landsby for å oppdra et barn. Vollebekk skole er en viktig arena i landsbyen Vollebekk. Vi vet at det er mangel på fasiliteter til blant annet idrettsaktiviteter i bydel Bjerke. Derfor vil vi leie ut gymsalene våre til dette. Hjem med behov for sted å være ved barnebursdager og vennegrupper kan låne lokaler. Skolegården er fantastisk, med gode muligheter for lek. Slik kan skolen skal være et samlende sted i nærmiljøet, sier den nye rektoren.

 

Powered by Labrador CMS