Oslo Høyre foreslår å bruke en million kroner på å gi osloungdom mulighet til å bli med på et seiltokt med fullriggeren
Oslo Høyre foreslår å bruke en million kroner på å gi osloungdom mulighet til å bli med på et seiltokt med fullriggeren "Christian Radich".

Høyre vil gi utsatt osloungdom bedre sjanser til seiltokt med Christian Radich

En pott på en million kroner fra kommunen skal gi utsatt osloungdom en mulighet til ett seiltokt med seilskuta Christian Radich, håper James Stove Lorentzen (H).

Publisert

Høsten 2018 satte stiftelsen bak Oslos egen fullrigger Christian Radich i gang et program som skulle gi ungdom mellom 18 og 25 år, som falt utenfor skole eller arbeidsliv en unik mulighet til å få oppleve seilskutelivet.

Prosjektet som går under navnet Windjammer, etter filmen seilskuta deltok i, har blitt populært. Ikke minst blant elever som sliter i den videregående skolen. Administrerende direktør for Radich, Vidar Pederstad, skulle gjerne sett mer interesse fra skutas hjemby for prosjektet.

— Vanskeligere med Oslo

— Vi opplever stor interesse fra Vestfold og Telemark og etterhvert også fra tidligere Østfold og Innlandet. I Oslo har det vært litt vanskeligere å komme inn, men nå har vi også her klart å få til en liten avtale og det er så absolutt plass til flere, påpeker han.

Pederstad forteller at han er i god dialog med byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen (Ap), for et framtidig samarbeid.

Når byrådet i dag legger frem sitt budsjettforslag for Oslo, starter også budsjettprosessen i bystyret. I den anledning mener Høyre at det er på tide å også gi osloungdom som faller utenfor en mulighet til å delta i "Windjammer"-prosjektet.

James Stove Lorentzen og Høyre vil gi osloungdom en større sjanse til å få delta på tokt med Christian Radich.
James Stove Lorentzen og Høyre vil gi osloungdom en større sjanse til å få delta på tokt med Christian Radich.

— Psykisk sykdom blant ungdom er dessverre blitt en stor folkehelseutfordring. Ungdom dropper ut av skole og sliter med å komme inn i arbeidslivet. Det er viktig at vi klarer å fange opp og hjelpe ungdom ut av sine problemer og tilbake til samfunnet, sier Høyres bystyrerepresentant James Stove Lorentzen til VårtOslo.

— Høyre vil foreslå å sette av én million i 2021 budsjettet til en søknadspott som skoler, bydeler, NAV og enkelte andre relevante virksomheter kan søke på. Det vil gi 20 Oslo-ungdommer en mulighet til å være med på tokt i 2021, sier Lorentzen.

Blir forslaget vedtatt vil det kunne bety at 20 osloungdommer årlig får delta på et tokt de ganske sikkert vil huske for livet. En plass ombord koster omlag 50.000 kroner per deltaker.

— Vil gi livsglede til mange

James Stove Lorentzen mener stiftelsen bak fullriggeren gjør en kjempejobb, i samarbeid med gode samarbeidspartnere og støttespillere. Og tilbyr unge med utfordringer en sjanse til å få en ny start.

— Vi er sikre på at det er mange unge i Oslo som kan ha glede av å delta på tokt med Christian Radich. For å få dette til må vi få et nært samarbeid mellom, kommunale virksomheter og stiftelsen, understreker Lorentzen.

Her besøker kronprins Håkon det første Windjammer-kullet etter Radichs hjemkomst til Oslo.
Her besøker kronprins Håkon det første Windjammer-kullet etter Radichs hjemkomst til Oslo.

For i fremtiden å kunne få flere osloungdom ut på tokt på det ramsalte havet med den sangomsuste fullriggeren, mener Høyre-politikeren at det må et bedre samarbeid til innad i kommunen.

— For å få dette til må vi få et nært samarbeid mellom, kommunale virksomheter og stiftelsen. Byrådet må legge til rette for at oppfølgingstjenesten i Nav og utdanningsetaten, samt at skolene får anledning til å sende ungdom på tokt. Dette krever organisering samt finansiell støtte, sier James Stove Lorentzen.

Powered by Labrador CMS