Lars-Petter Moss jubler etter frisparket som ga Frigg ledelsen. Foto: Korsvoll fotball

Den ærverdige storklubben Frigg på vei mot 2. divisjon

Forrige uke møttes Frigg og Lyn i det de selv kalte «slaget om Oslo». Da vant Frigg 3-0. I dag reiste Frigg til Korsvoll for å holde Lyn og Senja under seg.

Frigg, Lyn og Senja kjemper om 1. plass og opprykk til 2. divisjon. Korsvoll har nok med å unngå nedrykk. Ryktene på tribunene skulle ha det til at Korsvoll var fornøyde med prestasjonen i fjor og ikke er like inspirert i år.

Dessuten har flere spillere en klausul i kontrakten som sier at de ikke trenger å bli med på bortekampene oppe i nord. Derfor er bortestatistikken horribel. Prisen man må betale for å ikke lønne spillerne (nok).

Storklubben fra Møllergata skole

Kort om Frigg: Klubben ble stiftet av en gjeng gategutter fra Møllergata skole. De har hatt spillere som Per Pettersen, Drillo, Harald Hennum, Willy Olsen og Hallvar Thoresen og har vunnet cupgull tre ganger, slått Arsenal i Europa-cupen (Drillo scora) og rykket opp og ned siden.

Frigg er en «storklubb som ble en stor klubb», men har levd i skyggen av Vålerenga, Lyn og Skeid i en årrekke. Nå håper de trenden skal snu.

Overkjøring fra Frigg

Frigg gikk ut med et klart mål om å styre kampen og gjorde det med presisjon. Men Korsvoll kom til den første sjansen, etter en kontring bak et Frigg som lå høyt.

Korsvoll på offensiven. Foto: Korsvoll fotball

Etter drøye ti minutter fikk Frigg et frispark fra 20 meters hold. Venstre-back Lars-Petter Moss skrudde ballen hardt over muren og i venstre hjørne. Et nydelig frispark og 0-1.

Etter dette fortsatte Frigg å styre kampen, og etter 25 minutter fikk vi nesten servert en drømmescoring. Et nydelig utført volleyskudd fra 25 meter smalt i tverrliggeren. Korsvoll levde farlig. Det var et spørsmål om tid.

Selvmål

Bare et minutt senere kom motsatt back seg rundt på kant og klinket ballen inn i farlig område. Innlegget var på vei mot en ledig angriper, og Korsvolls midtstopper ble nødt til å sette ut en fot, i håp om å avverge.

Ballen gikk derfor i hans eget mål, og Frigg ledet med to. Resten av omgangen gikk med til trilling av ball og et par halvsjanser til Frigg.

Full kontroll for Frigg

Andre omgang levde på ingen måte opp til den første. Frigg virket mette og Korsvoll tannløse. De skapte ytterst lite før Frigg kontret inn 0-3. Den ellers så usynlige Christian Mork fikk æren av å ekspedere inn ballen i åpent mål, etter et sterkt forarbeid av Ulrik Ferrer.

Korsvolls stopper Stian Divaris Saugnes fortviler etter å ha satt ballen i eget nett. Foto: Korsvoll fotball

Det var ingen tvil om hvem som skulle ta med seg alle poengene i kveld. Med to kamper igjen, leder Frigg tabellen på målforskjell og møter 2. plass Senja i siste kamp. En kamp som fort blir avgjørende. Alt ligger altså til rette for en vaskekte seriefinale.

Korsvoll - Frigg 0-3 (0-2)