VippaOslo. Foto Kristin Svorte /VisitOSLO
VippaOslo. Foto Kristin Svorte /VisitOSLO

Lonely Planet kårer Oslo til en av verdens ti beste byer å besøke

Publisert

På toppen av listen kommer Sevilla i Spania. Oslo står oppført på tiende plass og er den eneste nordiske byen på lista.

Lonely Planets årlige lister (Best in Travel 2018) har etter hvert blitt en global begivenhet. I dag slapp guidebokforlaget sin prestisjetunge liste over gode reisemål for året som kommer.

– I Oslo kan besøkende oppdage nyskapende arkitektur, museer folk ikke bør gå glipp av samt kule barer, kafeer og utesteder. Det aldri vært et bedre tidspunkt å besøke denne skandinaviske hovedstaden, sier Tom Hall, redaksjonell leder i Lonely Planet i en pressemelding.

Sjarmerende by

Lonely Planet begrunner kåringen slik: Alt for lenge har Oslos sjarm seilt under den skandinaviske radaren. Den kompakte hovedstaden utvikler seg raskt, noe for eksempel byfornyelsen på Tjuvholmen viser.

– Oslo er en by å bo i, med parker å gå seg vill i, vannveier å vandre langs og fjorder å padle kajakk i – for ikke å glemme en kaffekultur på linje med Stockholm eller København.

Lonely-Planet's-Best-in-Travel-2018
Lonely-Planet's-Best-in-Travel-2018

– Helt rått

– Dette er helt rått! Å bli valgt ut av Lonely Planet er en stor ære og noe av det største man kan oppnå i reiselivsbransjen. For Oslo og Norge er dette kjempestort. Det vil garantert føre til flere besøkende i tiden fremover, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO, som er tilknyttet reiselivsnæringen og driver med markedsføring av Oslo.

Ifølge Lunde veier Lonely Planets råd tungt over hele verden. – Jeg spår en veldig god og spennende tid for både Oslo og Norges reiselivsbransje fremover.

Lonely Planets topp ti byer å besøke i 2018:

  1. Sevilla, Spania
  2. Detroit, USA
  3. Canberra, Australia
  4. Hamburg, Tyskland
  5. Kaohsiung, Sør-Korea
  6. Antwerpen, Belgia
  7. Matera, Italia
  8. San Juan, Puerto Rico
  9. Guanajuato, Mexico
  10. Oslo, Norge
Powered by Labrador CMS