Politiet rykket ut med flere patruljer for å stanse fyllefesten i Frognerparken. Nå etterforskes også to mulige voldtekter av to mindreårige jenter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet rykket ut med flere patruljer for å stanse fyllefesten i Frognerparken. Nå etterforskes også to mulige voldtekter av to mindreårige jenter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet stanset fyllefest med 500 ungdommer i Frognerparken: – Mange svært beruset og under 18 år

— Mange er meget berusede og under 18 år, opplyste politiet ved 23-tiden fredag kveld. Da ble Frognerparken ryddet og fyllefesten stanset av politiet.

Publisert

Politiet i Oslo rykket fredag kveld ut til Frognerparken hvor rundt 300 unge personer festet. De har der fått melding om to mulige voldtekter.

– Vi har fått melding fra to jenter om voldtekt, og vi har grunn til å tro at det har skjedd noe, sier Gjermund Stokkli ved operasjonssentralen til VG.

Flere mistenkte

Natt til lørdag jobber kriminalteknikere og en krimsøkshund på åstedet. Jentene er satt i kontakt med sine foreldre og vil etter hvert bli avhørt.

– Det er snakk om flere mistenkte, men vi har per nå ikke navngitte personer, sier vaktleder Janne Kroglund ved krimvakta i Oslo til NTB like før klokken 3.

Det skal ikke være relasjon mellom de mistenkte og de fornærmede.

– Ut fra opplysninger er de mistenke personer som jentene ikke har kjennskap til, sier Kroglund.

Ungdommene skal være under 18 år gamle.

«Bli kjent»-fester

Tidligere i kveld meldte politiet at det skulle være «Bli kjent»-fester for ungdom denne helgen, og at Frognerparken er et av stedene det skulle festes.

Da VG snakket med operasjonsleder Stokkli rundt 22.30 fortalte han at de var på stedet med flere patruljer. Flere av ungdommene var berusede, spilte høy musikk og forsøplet, meldte politiet.

Like før midnatt sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth at det begynte å roe seg på stedet.

Powered by Labrador CMS