Først ved 6-.30-tiden fikk en skarpskytter fra politiet posisjonert seg slik at det var mulig å skyte hull i gassflaskene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Først ved 6-.30-tiden fikk en skarpskytter fra politiet posisjonert seg slik at det var mulig å skyte hull i gassflaskene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Eksplosjonsfaren over ved Frogner stadion. Kirkeveien åpnet for trafikk igjen

Etter at politiet fredag morgen skjøt hull i en rekke gassflasker, kunne eksplosjonsfaren avblåses og veier åpnes etter en brann på Frogner isstadion.

Publisert

Meldingen om brannen kom klokken 3.24. Rundt klokken 4.18 var brannen på byggeplassen mellom Frogner stadion og en tennisbane slukket.

Det var på anleggsplassen til det som skal bli den nye ishallen ved Frogner stadion det brøt ut brann. På byggeplassen sto det til sammen ni flasker med gass og som ble eksponert for varmen fra brannen.

Måtte kjøles ned

– Det er stor eksplosjonsfare når slike flasker befinner seg i varme og trykk, sa operasjonsleder Line SkottOslo politidistrikt til NTB klokken 4.05.

Ingen beboere i nærheten måtte evakueres, men trafikken ble stanset helt på flere gater rundt anlegget, deriblant den sterkt trafikkerte Kirkeveien, på grunn av eksplosjonsfaren. Også flere gang- og sykkelstier inne i Frognerparken måtte stenges.

28. februar brant det i bygningsmateriale på samme sted. �  Vi tenker vårt, men det er politiet som tar den biten og som etterforsker det. Men det er jo spesielt, sier vaktkommandør <strong>Morten Bergh</strong> ved <span class="searchHighlight">Oslo </span>110-sentral. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
28. februar brant det i bygningsmateriale på samme sted. �  Vi tenker vårt, men det er politiet som tar den biten og som etterforsker det. Men det er jo spesielt, sier vaktkommandør Morten Bergh ved Oslo 110-sentral. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Først ved 6-.30-tiden fikk en skarpskytter fra politiet posisjonert seg slik at det var mulig å skyte hull i gassflaskene. En av flaskene inneholdt imidlertid oksygen og kunne ikke skytes i, men måtte kjøles ned av brannvesenet til det ikke lenger var fare for eksplosjon.

Brant for to uker siden

— Vi fikk akkurat melding om at denne siste flasken nå er nedkjølt. Derfor vil vi åpne opp sperringene igjen, sier operasjonsleder Christian Krohn EngesethOslo politidistrikt til NTB klokka 7.30.

28. februar brant det i bygningsmateriale på samme sted.

— Vi tenker vårt, men det er politiet som tar den biten og som etterforsker det. Men det er jo spesielt, sier vaktkommandør Morten Bergh ved Oslo 110-sentral til NTB.

Etter forrige brann gikk 110-sentralen ut med en oppfordring til byggeplasser om opprydding og sikker oppbevaring av gass.

— Det er klart at det ikke er blitt gjort nok på denne byggeplassen. Dette blir nok en jobb i etterkant for forebyggende avdeling, sier Bergh.

Powered by Labrador CMS