Slik ser den nye ungdomsskolen ut. Foto: Dmitry Tkachenko - HasleLinje
Slik ser den nye ungdomsskolen ut. Foto: Dmitry Tkachenko - HasleLinje

I går åpnet den nye idrettsungdomsskolen WANG Ung på Hasle

En ny, privat ungdomsskole for elever som vil kombinere skole med idrett åpnet i går på Vinmonopolets gamle tapperi på Hasle.

Publisert

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner møtte opp i går for å åpne den nye idrettsungdomsskolen på Hasle. Men i stedet for å klippe snor, kappløp Sanner mot to av elevene om å bli først til å krysse en målsnor – og de veloppdragne idrettselvene lot selvsagt statsråden få æren.

WANG Ung Oslo er en privat ungdomsskole for idrettselever. Den startet opp høsten 2016 i midlertidige lokaler i sentrum. Nå har skolen endelig fått sitt eget skolebygg på HasleLinje, den 100 mål stor eiendommen mellom t- banestasjonene Hasle, Løren og Økern. Hjertet i den trekantede tomta er Vinmonopolets gamle tapperi.

Jobbet for dette i ti år

Dagen i går var en dag rektor Thomas O. Fjeldstad har sett frem til lenge.

Jan Tore Sanner åpner Wang ung Oslo ved å vinne mot elever ved skolen. Foto: Thomas Haugersveen
Jan Tore Sanner åpner Wang ung Oslo ved å vinne mot elever ved skolen. Foto: Thomas Haugersveen

– Denne skolen er noe vi har jobbet hardt for å få til i ti år, og jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet, en skole for elever som vil satse både på skole og idrett, sa rektor i sin tale til elevene, ifølge en pressemelding.

Skolebygget er på 3000 kvadratmeter over tre hele etasjer. Bygget har også en beplantet takterrasse med utsikt over hele byen. Utenfor er et atrium for trening, lek og fellessamlinger.

To timer trening daglig

Skolebygget er bare få minutter unna Hasle T-banestasjon og flere busslinjer, hvilket var et viktig krav da WANG Ung så etter lokasjon for sitt nye skolebygg. Elevene kommer nemlig fra hele Oslo og store deler av Akershus.

Et annet viktig krav var nærhet til idrettsanlegg. Elevene har to timers trening i skoletiden hele fire dager i uka, og under skolens tak befinner det seg talenter i mange disipliner, fra karate til ishockey, håndball, fotball og friidrett.

Eier av skolen er WANG Toppidrett AS, eid av familien Lae: Vilhelm Christian Lae (sønn) og Ingar Fridthjof Lae (far), som for øvrig er bror av Oslos tidligere byrådsleder i Oslo, Erling Lae.

Skolen er tilpasset idrettsglade ungdommer. Foto: Dmitry Tkachenko - HasleLinje
Skolen er tilpasset idrettsglade ungdommer. Foto: Dmitry Tkachenko - HasleLinje

Ligger i et nytt utviklingsområde

HasleLinje er et utviklingsområde som omfatter kontorer, boliger, hotell, handel, servering, men også barnehage og nå ungdomsskole.

– På HasleLinje har vi ønsket å skape en liten by i byen – et sted for alle. Noen er her på jobb, andre på skole. Noen bor her. Mangfoldet skaper balanse, mener utleiesjef Christian Geelmuyden i HasleLinje.

Powered by Labrador CMS