En kvinne er siktet for et drapsforsøk som skal ha funnet sted på Oslo sentralstasjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
En kvinne er siktet for et drapsforsøk som skal ha funnet sted på Oslo sentralstasjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S

En 36 år gammel kvinne er siktet for drapsforsøk etter at en kvinne i 60-årene ble forsøkt knivstukket på Oslo sentralstasjon tirsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Den fornærmede ble ikke skadd, skriver TV 2.

– Siktelsen er endret fra grov kroppsskade til drapsforsøk basert på bevis, sier politiadvokat Nina Bakken i Oslo politidistrikt til VG.

Hendelsen fant sted innendørs på Oslo sentralstasjon rundt klokka 13.30 tirsdag. Politiet kom raskt til stedet og fikk kontroll på en kniv de mener ble brukt.

– Kvinnen er forsøkt knivstukket, men hun ble heldigvis ikke truffet. Fornærmede fremstår nå som et tilfeldig offer, men det vil videre etterforskning vise, sier Bakken til NTB.

Høy fare for gjentakelse

Påtalemyndigheten mener gjentakelsesfaren er høy og ber om fire ukers varetektsfengsling for kvinnen i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Kvinnen er henvist til oppfølging med psykiater.

– Hun har ikke offisielt tatt stilling til siktelsen, sier kvinnens forsvarer, advokat Christian Flemmen Johansen.

Kvinnen er kjent for politiet og er domfelt en rekke ganger.