Flere tusenvis benyttet seg av koronatelefonen på lørdag, så mange at bare syv prosent kom gjennom og fikk muligheten til å snakke med noen.
Flere tusenvis benyttet seg av koronatelefonen på lørdag, så mange at bare syv prosent kom gjennom og fikk muligheten til å snakke med noen.

Færre enn sju prosent kom gjennom på koronatelefonen på lørdag

Koronatelefonen i Oslo opplevde en massiv pågang på lørdag. Kun 360 av de 5.300 personene som ringte inn, fikk svar. – Altfor lavt tall, sier koronatelefonsjefen.

Publisert

– Vi var ikke forberedt på den store økningen i antall innringinger, erkjenner leder for koronatelefonen i Oslo, Stine Eugine Hansen, til Aftenposten.

— Største pågang siden mars

Hun forklarer at kommunen ikke har opplevd så stor pågang siden mars. Pågangen var lørdag så stor at den nasjonale koronatelefonen, som vanligvis ikke er åpen i helgene, ble åpnet opp.

Snart kommer registreringsskjema på nett

Helseetaten i Oslo kommune opplyste lørdag til NTB at pågangen har økt betydelig den siste uken og at kommunen derfor arbeider med å bedre kapasiteten.

– Vi er også i ferd med å få på plass et registreringsskjema på nett, hvor de som skal teste seg, fyller ut et skjema. Deretter vil de bli kontaktet av kommunen om tid og sted, sa kommunikasjonssjef Christian Ekker Larsen i helseetaten i Oslo kommune til NTB.

Hansen opplyser til Aftenposten at skjemaet sannsynligvis vil være oppe fra og med neste uke.

Powered by Labrador CMS