Christian Dahle Borchgrevink savner lagkamerater og treneren mens han holder formen på egenhånd ved Sognsvann.

Virus-stopp for Vålerengas Christian Dahle Borchgrevink: – Hverdagen snudd på hodet

Vålerengas Christian Dahle Borchgrevink (20) gleder seg til å se VIFs «veldig harde» sjef Dag-Eilev Fagermo igjen. Men foreløpig må 20-åringen drive egentrening ved Sognsvann.

Publisert

Christian Dahle Borchgrevink (20) må, som svært mange norske toppidrettsutøvere, velge alternative løsninger i påvente av at treningsforbudet oppheves.

— Koronasituasjonen har jo snudd hverdagen nesten på hodet. Vi gikk fra å rette blikket inn mot seriestarten til å føle at vi er tilbake i desember. Nå må vi trene på egen hånd. Det er jo også ukjent territorium å bare sitte hjemme for det meste på sofaen, sier han.

Seriestart tidligst siste halvdel av mai

NTB møter Borchgrevink ved Sognsvann utenfor Olympiatoppens stengte lokaler. VIF-spilleren skal ha en intervalløkt på beina og legger den til ett av Oslos mest brukte rekreasjonsområder.

— For min del passer det fint å løpe her. Jeg trenger en runde som er flat, og for intervalltrening kan jeg bruke mosjonistene ved å se for meg hvem av dem jeg skal plukke inn.

Fagermo er hard men fair, mener Borchgrevink om VIFs nye trener.

Eliteserien starter tidligst i andre halvdel av mai. Sesongen kan komme til å bli gjennomført med et svært tett kampprogram.

-- Hvordan ser du for deg å spille 30 kamper i Eliteserien på fire – fem måneder?

— Det blir knallhardt, men kult også. Ser man internasjonalt, er det jo den rytmen man har med cirka tre kamper i uka.

— Fagermo er hard men fair

— Når tror du dere er i gang igjen på Vålerengas treningsfelt?

— Det er helt umulig å svare på. Jeg håper det blir i løpet av de nærmeste par ukene. Det er jo også diskutert med Folkehelseinstituttet og norsk toppfotball om vi kan starte med gruppetreninger med fire-fem spillere sammen ute på banen.

—Vi gikk fra å rette blikket inn mot seriestarten til å føle at man er tilbake i desember, sier Christian Dahle Borchgrevink.

Vålerenga ansatte Dag-Eilev Fagermo som trener tidligere i vinter. Han rakk så vidt å starte i jobben før pandemien stoppet det meste.

— Fagermo er fin han, men du merker det på kroppen noen ganger når han kjefter på deg. Det var greit å slippe ham noen få dager i starten, mPen nå savner jeg ham. Han er veldig hard, men også konstruktiv og alltid fair. Fagermo kommer bort etter treninger og forklarer ting, sier Borchgrevink til NTB.

Powered by Labrador CMS