Skeids supporterklubb, Skeidoksene, er svært skeptiske til den interne maktkampen som pågår i klubben. Foto: Anders Vindegg / Flickr
Skeids supporterklubb, Skeidoksene, er svært skeptiske til den interne maktkampen som pågår i klubben. Foto: Anders Vindegg / Flickr

Skeid-supportere er dritt lei kranglingen mellom elite og bredde. Frykter konkurs om klubbene ikke slås sammen

Torshov-klubben Skeid Fotball trues av konkurs. Internt krangles det om elite- og breddesatsingen skal slås sammen eller ikke.

Publisert

Pengesekken i Skeids elitesatsing er snart tom, og klubben trues av konkurs. Nå ønsker elitesatsingen å slå seg sammen med bredden for å unngå konkurs. Men forslaget er slett ikke ukontroversielt. I breddedelen av klubben er mange svært lite glad for denne løsningen.

I forrige uke ble det holdt et informasjonsmøte om klubbens situasjon. Resultatet var enighet om at klubben burde samle seg og at det var viktig å ha et godt A-lag. Flere av møtedeltagere var likevel redde for risikoen med en felles økonomi.

Torsdag 27. september er det innkalt til ekstraordinære generalforsamlinger i begge klubbene for å ta stilling til spørsmålet om sammenslåing.

Skeidoksene lei intern krangling

I årevis har kranglingen mellom Skeid og Skeid Fotball pågått. Det er heller ikke første gang Skeid trues av konkurs, og det strides internt om hvorvidt en skal ha én eller to fotballklubber.

Nå har Morten A. Fagerli og resten av styret i Skeidoksene sett seg lei på all kranglingen klubbene i mellom. I en henstilling til klubbens medlemmer VårtOslo har fått tilgang til, kommer styret i Skeidoksene med sterk kritikk av samarbeidsklimaet i klubben.

— Vi i Skeidoksene har lenge vært kjent med kranglingen og fiendskapet mellom Skeid og Skeid Fotball. Vi vet dette godt, fordi personer fra de forskjellige partene titt og ofte tar kontakt med oss for å fremme sin sak. For å fortelle oss hvor fæle den andre parten er. Vet dere hva? Vi i Skeidoksene er MØKK LEI!

— Slutt med kranglinga

Problemet er at det i begge leire sitter folk som ikke ønsker den andre parten vel. Og da er det vanskelig å skape et samarbeid, mener supporterlederen. Skeidoksene ber derfor nå alle tenke seg godt om og slutte med kranglinga.

— Ta dere sammen. Vi elsker alle Skeid og burde alle kjempe for samme sak. I stedet sitter det folk i begge leire og gjør det de kan for å fortsette spliden. De samler sammen "sine" folk for å holde "sine" kampsaker gående og gjør det de kan for å sverte motparten, sier supporterne i brevet.

LES OGSÅ: Skeids nye stortalent vokste opp noen langpasninger fra Nordre Åsen

— A-laget direkte uviktig for mange

I henvendelsen til klubbens medlemmer tegner Fagerli et bilde av en klubb hvor sterke folk i breddeklubben ønsker at Skeid skal forbli en breddeklubb. For det "passer dem best". På motsatt side sitter Skeid Fotball, med ambisjoner om å skape et lag som kan spille seg inn i OBOS-ligaen.

— Jeg våger meg på en påstand, at Skeids A-lag er direkte uviktig for en stor del av medlemmene, og det er disse som kommer til å avgi stemme på generalforsamlingen.
Det skal ikke mye fantasi til for å forestille seg konsekvensene, mener Fagerli.

Det kan bli lenge til neste gang det spilles toppfotball på Nordre Åsen, om Skeid-fotballen ikke samles til en klubb i slutten av måneden. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Det kan bli lenge til neste gang det spilles toppfotball på Nordre Åsen, om Skeid-fotballen ikke samles til en klubb i slutten av måneden. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Samarbeid eller konkurs

Fagerli mener det nå er på tide at alle parter innser hvor alvorlig situasjonen er og sørger for at klubbene slår seg sammen etter generalforsamlingene i slutten av måneden.

— Det er bare erkjenne at skriften på veggen. Hvis sammenslåingen ikke blir en realitet, så er klubben, etter som jeg forstår det, konkurs. Da blir det ikke noe Skeid-lag i verken første eller annen divisjon i 2019, sier han.

Skeptikere: — Vi er ikke mot A-laget

Det er liten tvil om at frontene i klubben står steilt mot hverandre. Motstandere av sammenslåingen har, for å spre sitt budskap, opprettet Facebook-gruppen "Skeids Breddeklubb skal ha trygg økonomi".

— Vårt mål er å opplyse om de økonomiske konsekvensene for breddesatsingen av en eventuelt sammenslåing. Vi som gruppeadministratorer er ikke i mot A-laget, men vi er sterkt kritiske til om Skeid har økonomi til å slå seg sammen. Vi vil gjerne at Skeid skal ha en bærekraftig økonomi, skriver gruppens stiftere i en beskrivelse av gruppen på Facebook.

Frykter bredden dras med i dragsuget

Enkelte mener også at informasjon om økonomien i laget ikke er fullstendig eller blir pyntet på. Flere av innleggene i gruppa er preget av en sterk tvil om en breddeklubben vil komme positivt ut av en sammenslåing økonomisk.

— Som forelder til en gutt på 10 år, kan jeg ikke se at det er noen som helst fordeler ved å slå sammen økonomien til ett skakkjørt Skeid Fotball (A-laget) med en ok økonomi i Skeid Bredde. Da risikerer vi kun konkurs grunne A-lagets økonomi, og bredde blir med i dragsuget, sier en forelder.

Powered by Labrador CMS