Slik ønsker aksjonisten i Nydalen at parken i Sandakerveien 113-119 skal bli seende ut. Illustrasjon: Endre Skandfer / Ja til stor park i Nydalen
Slik ønsker aksjonisten i Nydalen at parken i Sandakerveien 113-119 skal bli seende ut. Illustrasjon: Endre Skandfer / Ja til stor park i Nydalen

Byrådet vil ikke love en stor, grønn park i Nydalen. – Et klart løftebrudd, mener naboene

Byrådet legger planene om å opprette en stor grønn park i Nydalen på is. Naboer som kjemper for planene føler seg sveket av byrådspartiene.

Publisert

Rett før høstens valg vedtok bydelsutvalgene i Sagene og Nordre Aker å foreslå å bygge en stor park på T-banetomta i Nydalen. Vedtakene kom etter engasjement fra beboere. Raskst fikk bydelspolitikerne følge av både MDG og SV i Oslo, som støttet ønsket om en grønn lunge i Sandakerveien 113-119.

Etter høstens byrådsforhandlinger viser det seg at byrådet ikke støtter den store parken i Nydalen. Dette opplever ildsjelene i aksjonsgruppa "Ja til en stor park i Nydalen" som et stort svik fra byrådspartiene.

— Et pinlig løftebrudd

— Dette ser vi på som et klart løftebrudd. Det er trist at byrådet ikke hører mer på nærmiljø og lokalpolitikerne i denne saken, sier Torger Kjelstad i aksjonsgruppa, til VårtOslo.

Under framleggelsen av den felles byrådserklæringen i forrige uke, sa byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), at byrådet ønsker flere grøntområder i Nydalen. Parken aksjonistene ønsker seg, tror hun derimot ikke lar seg realisere.

Torger Kjeldstad mener byrådet svikter aksjonistene som kjemper for en stor grønn lunge i Nydalen. Foto: Privat
Torger Kjeldstad mener byrådet svikter aksjonistene som kjemper for en stor grønn lunge i Nydalen. Foto: Privat

Aksjonistene føler seg spesielt sveket av MDG og SV.

— Hvis dette blir stående, så er det et svik fra Oslo SV og Oslo MDG. De to partiene har flertall i byrådet og burde absolutt ha klart å bli enige om en sårt tiltrengt park, sammen med Rødt, sier Kjeldstad.

Krever områdeplan

Kjeldstad har forståelse for at byrådet ikke kan bruke flere hundre millioner på en stor park og sier dette heller ikke har vært et krav fra aksjonistene.

— Nå forventer jeg at vi snart får på plass en områdeplan for Nydalen. Denne planen burde vært der for mange år siden. Hanna Marcussen og de rødgrønne har hatt fire år på seg for å komme opp med en slik plan. Da blir det for enkelt å skylde på forgjengerne for at det ikke finnes noen slik plan, mener han.

De lokale aksjonistene peker på at det i dag er rundt 40.000 mennesker som bor og jobber i Nydalen. Om få år vil det være rundt 50.000. Da mener aksjonistene det virkelig er på tide med grønne lunger i bydelen.

— Vi vil fortsette kampen for å bevare Sandakerveien 113-119 som en åpen plass. Det er mange store utbyggingsprosjekter på gang i bydelen, og det siste vi trenger er at også denne tomta blir tettet igjen, sier Torger Kjelstad.

Mener stor park blir for dyrt

Byråd for byutvikling Hanna E Marcussen (MDG) har stor forståelse for aksjonistenes krav om et større grøntområde i Nydalen.

Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG) mener en stor park i Nydalen vil bli for dyrt. Foto: Arnsten Linstad
Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG) mener en stor park i Nydalen vil bli for dyrt. Foto: Arnsten Linstad

— Nydalen er et område som har blitt utviklet uten at de som styrte byutviklingen sørget for nok grøntområder. Det er synd, og derfor har vi vært tydelig på at vi vil jobbe for flere grøntområder her. Vi ønsker å inkludere en så stor park som mulig innenfor det økonomiske handlingsrommet kommunen har, skriver hun i en e-post til Dagsavisen.

Parken aksjonistene ønsker seg, mener hun likevel blir for dyr til å la seg realisere.

— Det er rett og slett et kostnadsspørsmål. Jeg vil at beboerne i Nydalen skal være trygg på at vi skal gjøre vårt beste for å få på plass grøntområder og en større park i Nydalen, men byrådet kan ikke garantere at den blir så stor som beboergruppa ønsker, dessverre, sier Marcussen.

Powered by Labrador CMS