Uværet over Oslo natt til søndag førte til store trafikale problemer enkelte steder Her fra nederst i Maridalsveien ved Vulkan. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Natt til søndag herjet uværet over hovedstaden – mer lyn og torden i vente i løpet av dagen

Et kraftig regnskyll med tordenbyger over hovedstaden natt til søndag førte til oversvømmelser flere steder. Nå advarer meteorologene om mer av det samme i løpet av dagen i dag.

Publisert

Natt til søndag ble flere veier uframkommelige i hovedstaden. På Oppsaltoppen i Oslo ble et digert tre midt i bebyggelsen rammet av et kraftig lyn og ødelagt. Lynet slo også ned i et hus nord i Oslo, men uten at det tok fyr.

— Det har vært et heftig uvær her. Mange unge mennesker følte det utrygt da de ikke visste hva som skjedde da flere lyn på nært hold ga skarpe smell, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

Venter mer uvær søndag

Meteorologisk institutt advarer nå mot enda en dag med store mengder regn og torden. Gult farevarsel for lokalt kraftige regnbyger med torden søndag ettermiddag og kveld gjelder nå for hele Østlandet og Agder.

— Luftmassene over hovedstaden er veldig ustabile og det kan fort komme en skikkelig byge eller to. Disse bygene vil mest sansynlig også føre med seg mer lyn og torden.  Det er vanskelig å si noe om akkurat når eller hvor disse bygene eventuelt vil dukke opp, sier vakthavende meteorolog, Siri Wiberg, til VårtOslo ved 12-tiden søndag.

Ved Vulkan i Maridalsveien måtte folk bæres på rygg for å komme seg tørrskodd forbi under uværet natt til søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Wiberg forteller at uværet natt til søndag var det relativt kraftige slaget.

— På den av målestasjonene våre hvor vi målte mest nedbør i løpet av en time i natt kom det 27 millimeter på en time. Det er relativt mye for Oslo, påpeker hun.

Skapte trafikale utfordringer

Uværet førte til store trafikale utfordringer flere steder i hovedstaden. Flere tunneler i Oslo sentrum, blant annet Hammersborgtunnelen og Vaterlandstunnelen, måtte stenges da vannmassene samlet seg i bunnen.

Ved Vulkan i Maridalsveien, et kjent sted for problemer ved plutselig styrtregn, ble veien nok en gang fylt opp av vann og skapte store framkommelighetsproblemer.

Oslo brann- og redningsetat måtte, i løpet av tiden uværet stod på, håndtere 50 oppdrag, koblet til lynnedslag og oversvømmelser. Det var sentrumsområdene i hovedstaden som ble hardest preget av uværet.

Powered by Labrador CMS