Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og konsertarrangør Peer Osmundsvaag ser fram til årets 'Piknik i Parken'-festival i Sofienbergparken.  Foto Christian Boger
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og konsertarrangør Peer Osmundsvaag ser fram til årets "Piknik i Parken"-festival i Sofienbergparken. Foto Christian Boger

Fra småskummel park til festivalarena. I dag åpner «Piknik i Parken» i Sofienbergparken

Internasjonale artister, mat og kulturaktiviteter inntar i helga Sofienbergparken. � Det er utrolig å bli tatt i mot med helt åpne armer, sier konsertarrangøren.

Publisert

De siste fire årene har musikk- og kulturfestivalen "Piknik i Parken" hatt tilhold i parken utenfor Vigelandsmuseet på Frogner. I år ønsket arrangørene å utforske nye muligheter. Dermed endte de opp i Sofienbergparken.

— Jeg hadde vel aldri drømt om å arrangere en festival her. Parken har jo et litt dårlig rykte. Men den velkomsten vi har fått fra nærmiljø og hele bydelen, har vært en fantastisk opplevelse, sier, Peer Osmundsvaag, hos arrangøren til VårtOslo.

Ønsket å prøve noe nytt

— Vi hadde vokst ut av parken ved Vigelandsmuseet. Når vi nå ha valgt Sofienbergparken som arena, får vi mulighet til å tilby et større og mer tilpasset festivalområde, sier Osmundsvaag.

Den nye festivalen kan blant annet by på en utendørs bar bak svalende trekroner Nå kan bare sommervarmen komme. Foto Christian Boger
Den nye festivalen kan blant annet by på en utendørs bar bak svalende trekroner Nå kan bare sommervarmen komme. Foto Christian Boger

Etter å ha kommet godt på plass på Grünerløkka, er arrangørene svært godt fornøyd med den velkomsten de har fått fra alle aktører i bydelen.

— For oss er det viktig å inkorporere lokalmiljøet i festivalen, og det føler jeg vi så absolutt har fått til her, smiler konsertarrangøren

— Viktig med lokal forankring

Osmundsvaag er klar på at det har vært viktig å involvere alle deler av bydelen i arrangementet. Derfor kommer mye av maten som blir servert fra lokale leverandører, og flere av festivalens arrangementer vil ha en klar lokal tilknytning. Blant disse finnes to vandringer i bydelens historie inne på festivalområdet.

— Vi har hatt som et mål å kunne inkorporere det bydelen ellers har å by på samt bruke klubber og utesteder aktivt som konsertsteder etter festivalslutt. Det føler jeg at vi har klart til gagns her i Sofienbergparken, understreker han.

Andre festivaler, for eksempel Øyafestivalen, har opplevd mange klager fra naboer på grunn av støy og uønsket oppførsel. Osmundsvaag ser ikke bort fra at de kan oppleve dette også her, men har stor tro på at ting vil gå pent for seg.

— Vi er opptatt av samarbeid med og informasjon til naboene av festivalen. Jeg har stor tro på at jobben vi har gjort her vil bære frukter og gi et godt forhold også i fremtiden. Vi har i hvert fall gjort vårt beste for at alle skal bli fornøyde, understreker han.

Artig med festival i nærområdet

Mange i nabolaget har latt seg glede over festivalarrangørens valg av ny festivalarena. En av disse er førstekandidat for Arbeiderpartiet på Grünerløkka, Vemund Rundberget.

Lokalpatriot Vemund Rundberget er veldig godt fornøyd med å få PiPfest til Sofienbergparken. Foto: Christian Boger
Lokalpatriot Vemund Rundberget er veldig godt fornøyd med å få PiPfest til Sofienbergparken. Foto: Christian Boger

— Det er viktig å skape arenaer for forskjellige aktiviteter i nærmiljøet. For oss er det derfor flott å kunne tilby arenaer for festivaler som denne. I tillegg er det viktig at festivalen har et lokalt tilsnitt, og det finner vi så absolutt her, mener han.

Også kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) er godt fornøyd med arrangørenes valg av nytt konsertsted.

— Vi ønsker å spre kulturarrangementer på så mange steder som mulig. Her ser vi et godt eksempel på et arrangement som inkluderer lokalmiljøet på en veldig god måte. Dette ønsker vi mer av, sier byråden.

Mer enn en musikkfestival

"Piknik i Parken", også kjent som PiPfest, er mer enn bare en musikkfestival. Arrangørene anser seg selv å være en musikk- og kulturfestival. I tillegg til norske og internasjonale artister, byr årets festival på lokalhistoriske vandringer, mat- og drikkeopplevelser, filmframvisninger og arrangementer for barn og unge.

— Vi ønsker å gi en litt mer fullverdig festivalopplevelse. Her skal det ikke bare være musikk og drikke, men også mer utvidede kulturopplevelser, sier arrangør Osmundsvaag.

Norske Jaga Jazzist er et av bandene som skape festivalstemning i Sofienbergpaken denne helga. Foto: Ole-Kristian Losvik/Festspillene i Nord-Norge
Norske Jaga Jazzist er et av bandene som skape festivalstemning i Sofienbergpaken denne helga. Foto: Ole-Kristian Losvik/Festspillene i Nord-Norge

Arrangøren har stor tro på årets program og melder om et billettsalg som så langt overgår alle forventninger.

— Per i dag er vi utsolgt for tre-dagers festivalpass, men det er fortsatt mulig å få tak i dagsbilletter. Slik salget nå ser ut, har vi et håp om å sette en ny besøksrekord for PiPfest, slår Peer Osmundsvaag fast.

Festivalen finner sted fra torsdag til lørdag denne uken. Programmet kan du finne her.

Powered by Labrador CMS