Administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, Siolfrid Lind, og rektor Trond Blindheim er svært godt fornøyd med oppkjøet av Westerdals fagskole. Foto: Anders Nilsen
Høyskolen Kristianias oppkjøp av Høyskolen Westerdals vil ikke ramme studentene. Nå vil de bli universitet
Skandalebefengte Westerdals Oslo ACT ble torsdag kjøpt opp av Høyskolen Kristiania. Nå sikter høyskolene mot å bli et arbeidslivsuniversitet.
Det har vært et vanskelig år for den private høyskolen Westerdals Oslo etter at Dagens Næringsliv avslørte påståtte ulovligheter rundt driften. Etter varsel om søksmål fra nåværende og tidligere elever og massiv medieomtale legger de tidligere eierne nå inn årene. Torsdag ble alle aksjene i selskapet overdratt fra Anthon B. Nilsen Utdanning til Høgskolen Kristiania.
Studiene fortsetter som normalt
Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania er en privat høyskole registrert som er eiet av Ernst G. Mortenens stiftelse.
Skolen er en sammenslåing av Markedshøyskolen, Norges Kreative Høyskole, Norges Helsehøyskole, NKSD Nettstudier og Aktiv Læring.
Skolen har hatt dagens form siden 1. janar 2016 og er lokalisert i Oslo
Kilde: Wikipedia.org
Studentene trenger ikke frykte studietilbud sitt som en følge av sammenslåingen, forsikrer kommunikasjonsdirektør ved Høyskolen Kristiania, Stein-Oddvar Evensen.
— Studenter som har påbegynt studier på en av de to skolene vil få fullføre disse. Endringene i eierstrukturen vil ikke få noen innvirkning her, sier han.
Studiene vil i framtiden fortsette på forskjellige campuser rundt om i hovedstaden, men det kan være aktuelt å samlokalisere driftsavdelingene. Arbeidet med en endelig plan for organiseringen i fremtiden vil starte opp umiddelbart.
Annonse
Westerdals-navnet vil bli bevart
Skoleledelsen er også svært konkret på at man gjennom oppkjøpet ikke ønsker å utradere Westerdals Oslo som merkevare. Høyskolen skal heller befeste den posisjonen den har i dag innen kunst, kommunikasjon og teknologi.
De to høyskolene ønsker å skape en spennende, innovativ og praksisnær høyskole. For å oppnå dette, ser høyskolen for seg et tettere samarbeid med sivilsamfunn og næringsliv i byen. Slik kan framtidens studenter stå sterkere rustet til å møte hverdagen i arbeidslivet.
Vil bli universitet
Administrerende direktør ved høyskolen, Solfrid Lind, mener oppkjøpet vil gi skolen en større faglig tyngde som vil komme både studenter og ansatte til gode.
— Sammenslåingen vil gi et større fagmiljø, økt faglig bredde og mange nye muligheter for faglige synergier. Dette er et stort skritt på veien mot vår ambisjon om å bli Norges første arbeidslivsuniversitet, påpeker hun.