Stjernen-spillerne kjørte over Grüner i to perioder torsdag, og kunne til slutt reise hjem til Fredrikstad med en 9-2-seier i bagasjen. Foto: Christian Boger

Totalkollaps ga årets dårligste Grüner-kamp

Etter å ha ledet 2-1, kollapset Grüners ishockey totalt hjemme mot Stjernen. � Det er ikke mulig å finne noe positivt fra denne kampen, sier hovedtrener Morten Elverud.

For tiende gang på rad måtte Grüners hockey-gitter se seg slått i eliteserien. Denne gangen var det gjestene fra Stjernen som ble for sterke, etter at hjemmelaget startet matchen best.

De to siste periodene ble en totalkollaps for hjemmelaget, som til slutt tapte 9-2

— Årsverste

— Dette var helt klart årets dårligste kamp av oss. Vi har ikke tempo og ikke aggresjon i det hele tatt. Hvorfor det blir slik er vanskelig å si, sier en mildt sagt skuffet hovedtrener, Morten Elverud, til VårtOslo etter kampslutt.

Treneren mener denne kampen må gå i glemmeboka fortest mulig.

Unggutten Trym Auren ble hentet fra Furuset i løpet av høsten og har siden da vært en av Grüners beste spillere Torsdag kveld ble han kåret til hjemmelagets bestemann. Foto: Christian Boger

— Nå er vi nødt til å finne tilbake til den strukturen vi hadde og de gode taktene vi viste i kampene mot Frisk og Storhamar. Det vi viste ute på isen her i dag kan vi ikke fortsette med, sier han.

Kjempeperiode av hjemmelaget

Etter et relativt godt resultat på Hamar torsdag (6-3 tap)  var det et hjemmelag som var lystne til å vise seg fram fra sin beste side hjemme mot gjestene fra plankebyen.

Det startet på en verst mulig måte, da Stjernens Daniel Ciampini scorer at for lett etter fire minutter. Derifra og inn så hjemmelaget seg derimot ikke tilbake. Godt hjulpet av flere Stjernen-utvisninger, skal hjemmelaget vise seg fra godsiden.

Krister Evensen (91) har akkurat gitt pasnngen til Vojtech Zouneks andre mål for kvelden. Foto: Christian Boger

Ved begge anledninger i overtallsspill, det ene fem mot tre, skal superveteranen Vojtech Zounek finne nettmaskene bak Stjernen-keeper Joel Rumpel.

Mot slutten av perioden fikk hjemmelaget også nok en gang sjansen med to spillere med på isen, men denne gang ga det ikke uttelling.

Hjemmelaget skapte mye i førsteperioden mot Stjernen. Her er det Old Daniel Setsaas (t.v) og Rolf Thomas Aastad som er farlig frampå. Foto: Christian Boger

— Første periode er het grei fra vår side til tross for at vi får en dårlig åpning. Derfra og inn er det helgrått, mener Grüner-treneren.

Nok en katastrofeperiode

Alt for ofte denne sesongen har de lilla og sorte fra Dælenenga hatt en tendens til å ha en "kriseperiode" per match. Slik skulle det bli i kveld også.

Grüner-keeper Misa Pietelä hadde ikke noen dårlig dag på jobben Uten han hadde tapet blitt mye større. Foto: Christian Boger

Perioden starter dårlig med utvisning på backen Sean-Michael Sundquist. Og selv o ikke gjestene scorer i overtall, får de etablert ett press, som skal vare det meste av perioden I store perioder skal hjemmelaget rett og slett lite med å komme seg ut av egen periode.

Dette føer til en enorm Stjernen-dominans, og gjestene fra Fredrikstad skal sette pucken bak Grüner-keeper Misa Pietilä hele fire ganger. To av målene kommer ved Jørgen Langdalen. De andre ved Braden Christoffer og Daniel Trnavsky.

Fredrikstad-laget kan dermed gå til andre periodepause med en 5-2-ledelse.

Gjester på autopilot

Etter enveiskjøringen fra gjestene i andre periode, blir tredje litt mer velspilt. Likevel er det ingen ting som tyder på at Grüner-gutta skal komme tilbake i kampen.

Litt underholdning ble det i Grüner ishall torsdag Her er det Stjernen-keeper Joel Rumpel, som detter på rumpa bak eget mål. Det gir nesten Grüners Jesper Öhrvall en kjempesjanse. Foto: Christian Boger

Slik blir det heller ikke. Sakte men sikkert viser Fredrikstad-klubben seg nok en gang mer og mer fram. To scoringer av Jonathan Hermansson og en hver fra Kyle Farrell og Daniel Ciampini gjør at gjestene til slutt vinner enkelt 8-2.