Grüner tapte fortjent mot MS i Manglerudhallen torsdag. Jesper Ekeberg stod likevel en kjempekamp mellom stengene. Foto: Christian Boger

Grüner kom til kort i årets første byderby mot Manglerud Star. – Surt tap, mener Grüner-gutta

Til tross for at Grüner-keeper Jesper Ekeberg nærmest murte igjen målet, ble det tap i årets første byderby for ishockeygutta fra Dælenenga. MS vant 3-1 hjemme i Manglerudhallen.

De tre første kampene tilbake på øverste nivå i norsk ishockey har vært en opptur for Grüner. Torsdagens bortekamp mot MS ble en nedtur. Grüner-gutta var så å si nest best i alt og tapte fortjent 3-1.

Grüner-trener Marius Bjerke mener laget hans ble hardt straffet for feil. Foto: Christian Boger

— Dette var som en seks-poengs kamp for oss å regne. Dermed var det utrolig kjipt å tape den, sier assisterende hovedtrener Marius Bjerke til VårtOslo.

— Føler vi blir hardt straffet

Hovedassistenten til hovedtrener Morten Elverud mener kampen var jevn og føler gutta ble hardt straffet for feilene de gjorde.

— Det er surt å få to utvisninger etter hverandre i tredje periode. Der synes jeg vi blir hardt straffet av dommerne, sier han.

Han før følge av kveldens store helt mellom Grüner-stengene, svenske Jesper Ekeberg.

— Dette var en kamp vi trengte å vinne. Men vi tar dem neste gang. Det er mange kamper igjen av sesongen, smiler Ekeberg.

Furuset unggutten Trym Dalebråten Auren fikk starte for Grüner. Her er han farlig frampå mot MS-keeper Eric Fröberg. Foto: Christian Boger

Den svenske veggen

Trass i tap og spillemessig nedtur, kunne Ekeberg reise hjem fra Manglerud med hodet høyt hevet. Etter å ha sittet på benken under søndagens kamp mot Stavanger, var svensken tilbake i storform torsdag kveld. Hele 40 av 42 skudd stoppet han.

— Det er utrolig morsomt å møte noen av Norges beste hockeyspillere ute på isen i hver kamp, sier han.

Til tross for et stadig MS-press var Gruner heller ikke ufarlige ved flere anledninger. Her er Kristian Kucera (16) og Krister Evensen på farlig visitt foran MS-målet. Foto: Christian Boger

For den nøytrale tilskuer virket det i store perioder som kampen manglet den temperaturen en derbymatch skal ha. Grüner-keeperen derimot følte at dette var et skikkelig derby.

— Ute på isen føltes det absolutt ut som et derby. Dette var en kamp begge lag virkelig ønsket å vinne, understreker han.

Startproblemer for Grüner

Hittil i sesongen har gutta fra Dælenenga hatt problemer med å komme i gang i første periode. Så også denne gang. MS var klart best ut av startblokkene og var flere ganger farlig frampå foran Grüner-keeperen. Kun godt målvaktspill hindret Manglerud-gutta i å ta en tidlig ledelse.

Grüner-spillerne kan slippe jubelen løs etter at Kristian Kucera har gitt dem ledelsen 1-0. Foto: Christian Boger

Utover i perioden jevner spillet seg noe ut, men MS virket fortsatt som det giftigste laget. ingen av lagene fikk pucken i mål, og lagene kunne gå til første pause med 0-0.

— Vi sliter litt med å komme skikkelig i gang i starten av kamper. Jeg tror det skyldes at dette er et helt nytt nivå for gutta. De er rett og slett usikre på hva som kommer til å møte dem ute på isen. Jeg er sikker på at det vil bedre seg, jo flere kamper vi får i hodet og beina på dette nivået, mener Marius Bjerke.

Drømmeåpning

Starten på andre periode skulle gi en drømmeåpning for nyopprykkede Grüner. Rett før pause fikk Mangleruds Joachim Hermansen en to-minutters utvisning. Og utvisninger resulterer ofte i mål. Etter bare tyve sekunder av midtperioden setter Kristian Kucera kampens første mål bak MS-keeper Eric Fröberg. Scoringen ga Grüner-gutta en vitaminsprøyte.

Det å sparke pucken i mål er ikke tillatt i hockey. Her diskuterer Grüner-kaptein Sebastian Skaar og hans MS-motpart det annullerte målet med en av dommerne. Foto: Christian Boger

Utover i perioden ble hjemmelaget sterkere og sterkere. Først fikk de korrekt annullert et mål, før de med vel seks minutter igjen av perioden utlignet på et mål som hadde ligget i lufta i noen minutter. Målscorer var Emil Frøshaug. Derfra og ut slet Grüner med å komme seg ut av egen sone, men perioden endte uavgjort 1-1.

Får ikke løftet laget

Sluttet andre periode dårlig for Morten Elveruds gutter, ble heller ikke åpningen på den siste perioden noen stor forestilling. I store deler av de siste tyve minuttene hadde Grünerløkka-laget problemer med å komme seg ut av egen sone. De grønne og gule fra østkanten virket både piggere og sterkere.

Hjemmelaget skulle også få betalt for presset. Etter at både Kristian Kucera og Kim Samuelsson måte en tur i utvisningsboksen, benyttet Christer Simonsen sjansen for MS. Da var det drøyt fem minutter igjen av kampen.

Torsdagens byderby mot MS ble nærmest et mageplask for Grüner-gutta. Her er det Jesper Öhrwall som må bite i isen. Foto: Christian Boger

I siste spilleminutt tok Grüner ut keeper Jesper Ekeberg. Dermed kunne Mads Henriksen sette spikeren i kista med MS' tredje scoring for kvelden for åpent mål.